01.03.2021 |
Sergio Mingote
16:43
22/09/17

"El silenci, la millor paraula"

"El silenci, la millor paraula"

Com a un veí més, com el vostre alcalde, com el Sergi que moltes i molts coneixeu, des de la serenor i la responsabilitat que tinc com a representant de la nostra institució i en un moment excepcional on sovint el silenci és el millor camí per no generar tensions afegides, avui sí que vull pronunciar-me i denunciar públicament fets com els que hem viscut recentment.

Vull manifestar la meva màxima condemna a uns fets que em recorden a èpoques passades.

Hi ha certes imatges que no vull tornar a veure mai més.

Com a màxim representant de la nostra institució i com a polític que també sóc, denuncio els registres indiscriminats a institucions catalanes i les detencions com a resposta a l’exercici dels drets individuals i col·lectius.

Sense entrar a valorar novament el perquè hem arribat a aquesta situació, la qual tothom coneix i n’ha parlat àmpliament des del seu punt de vista i amb tothom que ho ha volgut, he de dir que el què hem viscut els darrers dies em fa sentir trist i, certament, preocupat.

Reclamo solucions polítiques i POLÍTICA EN MAJÚSCULES. Reclamo DIÀLEG I ACORD.

Crec que en aquest tema tan sensible, on tothom té la seva pròpia opinió, el meu paper com a alcalde de totes i tots és no generar més tensió ni confrontació al moment crític que patim i reclamo, des de la humilitat, solucions a la situació que vivim a Catalunya.

La confrontació no és el camí. Jo sóc de Parets, tinc l'honor de ser l'alcalde del meu poble i tinc la responsabilitat de vetllar pels drets de les nostres veïnes i veïns i per la DEMOCRÀCIA.

I ara toca, com més aviat millor, que qui ens ha portat fins aquí trobi una solució política a l’altura del moment i del clam popular.

Permeteu-me que avui sí comparteixi en veu alta aquesta reflexió i que no vulgui obrir més debat sobre aquest tema. Crec, sincerament, que en situacions com les que estem vivint, sovint, els que no som protagonistes directes o no tenim a la nostra mà trobar la solució, hem de mantenir-nos en un segon pla, parlant poc i escoltant molt, sense afegir llenya al foc, defugint sobretot del tacticisme polític i de l’oportunisme.

Per últim, vull convidar a tothom a actuar de forma serena i assenyada. M’enorgulleix posar sempre d’exemple el nostre estimat poble i les nostres veïnes i veïns, un poble serè, respectuós i dialogant.

Estic molt orgullós del nostre comportament i de Parets.

És un orgull i un privilegi ser el vostre alcalde i no vull que mai, quan jo ja no ho sigui, podeu dir que en Mingote va ser irresponsable en un moment difícil com el que estem vivint.

Qui sóc jo per censurar una o una altra opinió?

No m'atreveixo ni vull fer-ho.

Sí que censuro, del tot, i públicament, actuacions dignes d'una altra època que no ajuden a solucionar el nostre problema.

No tinc cap dubte que el meu poble, el nostre poble, sí que estarà a l'altura. Com sempre al llarg de la nostra història.

A vegades val més el silenci que mil paraules.

"El silenci, la millor paraula"
comentaris