05.03.2021 |
09:18
23/12/11

Bon Nadal!

Ens acostem un any més a les festes de Nadal o, més ben dit, ja ens trobem immersos en elles des de fa dies. Sobretot, des de que els últims anys la publicitat i les grans multinacionals han decidit que a partir del pont de desembre es dóna el tret de sortida a tota aquesta voràgine de consumisme que es desborda en aquests dies.

Les llums de Nadal que engalanen els carrer ens recorda que s’acosten dates tan assenyalades en localitats com la nostra, que per sort, conserven aquest costum d’enlluernar les nits fredes de desembre sense que la tisora de la crisi hagi tallat els seus cables com alguns pobles veïns.

En aquests temps difícils en que paraules com austeritat, contenció, retallades, responsabilitat, ... han passat a formar part del nostre vocabulari, reservades als de sempre, als que pateixen les conseqüències d’un desgavell que altres han creat i que carreguen en les nostres esquenes fent-nos sentir culpables, negant-nos fins i tot en alguns casos aquest parèntesi que suposen aquestes festes, una treva en que tothom és bo i dóna un cop de mà al qui ho necessita, on tot es llum alguns pretenen deixar en una foscor continua a les víctimes de la crisi.

Aquests dies tothom té un motiu per reunir-se i celebrar: Pel seu sentit originari pels creients, per una qüestió cultural per la gran majoria, un dels pocs dies de l’any en que es reuneix tota la família. I malauradament també hi ha aquells, i cada cop ho sento més vegades, que voldrien fugir, fer un salt en el calendari i reaparèixer en 7 de gener. Són dies de nostàlgia també, de rècord dels que ja no hi són, de reviure situacions desagradables que en dates tan senyalades queden marcades en la ment per sempre.


Esperem deixar enrere tots els malsons i les desesperances que ens envaeixen últimament i entrar en un 2012 que trenqui amb les profecies i els mals auguris i suposi un revulsiu en les nostres vides.Bon nadal a tothom!

comentaris