24.09.2020 |
Rosa Martí
18:18
3/09/20

No subvencionem l’atur, subvencionem el treball

No subvencionem l’atur, subvencionem el treball

Vivim moments difícils per a tothom, la pandèmia de la Covid ens ha trastocat la vida familiar i la vida laboral a tots i totes, però no defallirem perquè, en part, la justificació de tota societat és lluitar per sobreviure amb les millors condicions possibles. Ho han fet sempre els nostres avantpassats i nosaltres ho farem també ara. Sempre he pensat que en els moments difícils és quan cal més racionalisme i més acció i crec sempre que la ignorància és una mala cosa i no excusa a ningú.

Hi han alguns polítics, sempre de poca volada, que s’escandalitzen perquè els pressupostos municipals es doten de partides per fer inversions en moments de crisis com l’actual. Per què s’escandalitzen?, per jugar a la demagògia a veure si treuen algun vot d’algú poc informat com ells mateixos i jugar la carta de la por i la solidaritat mal entesa. Hauríem d’estar tots i totes, totalment, a favor de què l’administració inverteixi, perquè si inverteix la roda es mou, es millora quelcom que és de tots i a més es genera feina, no subvencionem l’atur, subvencionem el treball. Aquesta ha d’ésser la filosofia de les inversions amb diners públic. Hi han d’haver ajudes per combatre l’atur i ajudes a drets socials per no deixar ningú enrere, totalment a favor, com no pot ser d´altra manera, però també totalment a favor de generar feina per combatre la situació actual, necessitem treballar en les dues vessant sinó no ens en sortirem.

Per posar un cas visible i entenedor, el que demanen avui els empresaris del sector turístic, per exemple, són ajudes però sobretot feina i ocupació, aquest és el camí.

Quan algú s’esquinça les vestidures perquè des de l’Ajuntament estem fent obra pública i volem arranjar, per exemple, la plaça Espanya, i la coberta de Can Cot perquè no caigui, no sabem a que juguen, com tampoc sabem a que jugaven quan van arranjar la plaça de la Salut que no calia o van llençar amb un mal projecte més d’un milió d’euros a l’Av. Espanya o van regalar el Cirerer petit a un particular per un preu molt per sota del valor cadastral, o bé varen fer un mal favor a l’economia local quan no donaren ni un pas per millorar l’estació del tren ni la via i es van deixar col·locar una estació transformadora que podia haver estat, per exemple, en l’àmbit del Circuit, i que ja no ens podrem treure més de sobra, estar inactiu és perjudicar l’economia i perjudicar el benestar dels ciutadans. Sort que segons quines paraules no cal ni replicar-les perquè per si soles en desmunten davant els veïns informats.

Dir que no arrangem la coberta de Can Cot seria el mateix que dir que no es faci el gran premi de formula 1 al Circuit de Catalunya i que tot el que ens estalviem vagi per combatre el Covid. Quins polítics i quins economistes poden dir això? Gent sense capacitat per governar, perquè cal arranjar Can Cot, fer el gran premi de Formula 1 i moltes coses més per generar riquesa, combatre l’atur i combatre el Covid. Les eines són moltes i variades no només amb ajudes directes combatrem els nostres problemes ho hem de fer també amb armes vinculades a la inversió pública i a l’economia productiva, si de veritat volem el millor per a tothom.

No subvencionem l’atur, subvencionem el treball
comentaris