10.07.2020 |
12:52
19/05/16

Els coloms de la ciutat no tenen por de res

Els coloms de la ciutat no tenen por de res

Cada vegada tenim més coloms, a Mollet i a molts d’altres municipis en general però jo vull parlar del meu. Sempre han viscut amb nosaltres però durant els darrers anys sembla que s’hagin acostumat a la nostra presència i companyia, ja que a més de conviure amb ells molts de nosaltres els alimentem i, potser sense voler-ho, hem fet que ens perdin la por i que el seu dia a dia sigui sempre envoltats de la nostra presència. Sempre hi ha hagut coloms però durant els darrers anys crec, en la meva humil opinió, que n’hi ha masses i que caldria controlar-ho abans de que sigui massa tard.

 


Quan era més jove recordo que això només passava a la plaça Catalunya de Barcelona. Hi havia tants colors que a vegades semblava que la plaça fos seva. Ara, a Mollet passa una cosa similar, tot i que amb molta menys mesura. Els coloms passegen pel carrer, cada vegada més a prop nostre, i també volen cada vegada més baix i amb menys por de passar pel costat de vianants.

 


Si baixem una estona a passejar pel centre de la ciutat és molt habitual trobar-se persones que els esquiven, que ajupen els caps per no topar-se amb ells, però també és normal trobar persones que els alimenten. I no em refereixo a nens sinó a adults que cada dia els porten menjar i els habituen més a la nostra presència.

 


Si us plau, m’agradaria fer una crida a la ciutadania perquè no sigui promotora de la proliferació sense control dels coloms. I també m’agradaria fer una crida a les autoritats pertinents perquè s’encarreguin d’aquesta problemàtica. Cada vegada hi ha un nombre més elevat de coloms que envaeixen la ciutat no només amb la seva presència sinó també amb la brutícia que generen. És molt habitual trobar cagades de colom per arreu que, quan són encara recents, rellisquen molt, i ho dic per experiència.

 

Els coloms de la ciutat no tenen por de res
comentaris