01.12.2020 |
Pere Pi
10:46
12/02/16

Possiblement

Possiblement

Que algú em doni un sol motiu per quedar-nos a Espanya.

 


Sí, i dic possiblement. Si el Gobierno (PP i PSOE) hagués entès una mica millor el que és la democràcia i s’haguéscomportat com un Govern d’un país d’altes mires i modern; i si hagués acceptat un Estat amb quatre nacions amb llengua pròpia i, a més, les hagués cuidat fent-se-les seves, possiblement avui no es trobaria amb aquest fangar de Catalunya i Euskadi.

 


Tot això és un somni, ja que ens trobem amb tot el contrari: un Estat que no vol reconèixer res de les seves riqueses de les quatre nacions (i quatre llengües). No vol reconèixer la seva cultura, les seves arrels i tampoc vol reconèixer la sobre-càrrega d’impostos de diners que van i no tornen.

 


Si hagués acceptat la reforma de l’Estatut, s’hagués reconegut la llengua catalana, l’estelada, l’himne, el bon fer dels catalans, no haguérem sortit tanta gent al carrer a la gran manifestació al Passeig de Gràcia 2012, tampoc la cadena humana, tampoc la V, tampoc a la Meridiana i possiblement tampoc la xiulada a l’himne i al Rei al Camp Nou a la final de la Copa d’Espanya del 2015.

 


Els polítics de Madrid haurien de saber que avui no es pot oprimir un poble com el català, ja que més opressió comporta més reacció. Una altra cosa seria que ells fossin uns angelets però, tampoc ho són.

 


Encara que fa 300 anys que Catalunya viu la repressió, aquesta fórmula haguera pogut ésser amortida (allargada) amb aquestes concessions. Els polítics, això ho haurien d’haver sabut fer. Ara és tard, ara va de debò, tenim la independència i la República a un pam del nas... Espero que siguem uns bons veïns amb els espanyols...

 

Possiblement
comentaris