01.12.2020 |
Pere Pi
10:31
15/01/15

No encaixem...

No encaixem...

L’explicació la podem trobar en una frase que la primera vegada que la vaig escoltar li atribuïen a Carrillo, però potser no és seva: "Hay más -separadores- en España que separatistas en Catalunya". Per sort, ara aquí tenim una majoria separatista que pot enfrontar-se amb l’eterna, evident, indiscutible i provocadora majoria "separadora" que trobem a les Espanyes.

 


Els col·laboracionistes de La Vanguardia i de El Periódico continuen parlant de "propostes de diàleg”, ho fan perquè també venen diaris a Espanya? Ens hem de "federar" amb aquesta Espanya? Jo els pregunto: trobarem un sol unionista que no sigui, o bé un pocavergonya que viu del sistema, o bé un pobre d’esperit sense consciència cívica ni política? Si no voleu marxar d’Espanya sou els seus còmplices... I els meus rivals.

 


Ningú, amb corona o sense, ha de donar-nos lliçons de convivència als catalans, ja ho hem demostrat al llarg dels anys. El rei Felip VI ja té prou problemes a casa seva, amb la seva família, per venir a Catalunya a demanar-nos convivència. Hauria de venir a demanar-nos perdó per tot el mal que ens han fet els Borbons i els espanyols.

 


La convivència dels Catalans amb l’Estat Espanyol i els seus diferents “Gobiernos” no és fàcil i cada vegada es complica més, no encaixem.

 


Per primer vegada en tres segles hem pogut manifestar que hem decidit, conjurats per milions, que un Estat propi i independent és l’única garantia de que serem iguals com a ciutadans i podrem viure amb dignitat. Per això estem fent el que estem fent, per això els estem sorprenent com els estem sorprenent, per això hem anat tan lluny i ja no volem cap camí de retorn. I per això no entenc que hi hagi qui encara dubta de que hem canviat ja el curs de la història, no entenc que alguns tremolin amb el primer cop de vent, no entenc com pot ser que hi hagi dubtes, vist tot el que hem vist aquests darrers anys, vist com ha reaccionat aquest país cada vegada que ha estat cridat a reaccionar.

 

No encaixem...
comentaris