27.09.2020 |
Pere Pi
11:31
27/03/15

Els catalans

Els catalans

S’ha dit i s’ha escrit que la resta d’Espanya no acceptarà mai una Constitució que faci possible que Catalunya se’n separi, cosa que tindria com a conseqüència que els diferents governs d’Espanya no puguin continuar-nos robant. Està molt clar perquè les lleis i constitucions espanyoles no ho permetran mai.

 


Algú coneix un país que hagi prosperat o avançat sense canviar les lleis i les Constitucions?  Entenem que perquè poguessin votar les dones o els negres va caldre un canvi radical.

 


Polítics de Catalunya, sabeu molt bé el que heu de fer, doncs feu-ho. Hem d’ésser molts per a canviar el sistema, apuntant-vos-hi i tots units fins al 27S del 2015, això és molt important.

 


Es qüestió d’intel·ligència? És molt difícil convèncer els obtusos si no és amb fets o amb imaginació...

 


La independència és un tema de convicció, és un tema imaginatiu, però sobre tot, de creure en els catalans, en el poble català, en les seves possibilitats.

 


Als anys 50, 60 i 70 n’hi van haver molts, moltíssims que van emigrar de les seves terres i van confiar en Catalunya i els catalans. Ara han de confiar-hi una vegada més i tots junts, els autòctons i els emigrants dels anys passats, més els seus fills ja catalans, aconseguirem una Catalunya que serà el mirall del sud d’Europa.

 


Això ja ho saben fins i tot a Madrid, és per això que no volen, no ens deixen marxar, però és que no podem aguantar més, no podem tenir un gobierno que ens aixafa totes les iniciatives i ens condiciona tot el què fem.

 


Us imagineu competir amb ells de tu a tu? Competir amb l’IPC, amb IVA, amb IRPF, amb prestacions socials, amb exportacions i en definitiva amb riquesa? En aquesta competició estic segur que Catalunya guanyaria, perquè els catalans guanyem  en totes les competicions esportives, per què no en aquesta també?

 

Els catalans
comentaris