01.12.2020 |
Pere Pi
11:58
5/05/16

El frau del FLA

El frau del FLA

Espanya, per mitjà del FLA, presta a Catalunya a un interès 16 vegades més alt del que li costa. El vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, ha reclamat "ajustar" el tipus d'interès del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) als tipus d'interès oficial que marca el Banc Central Europeu (BCE). Junqueras ha lamentat que l'interès actual del FLA (del 0,834% des l'1 de gener de 2016) és "16 vegades superior" al tipus general del BCE, situat en el 0,05%. Junqueras ha afegit que la Generalitat ha de pagar aquests interessos pel FLA perquè ha d’endeutar-se en no rebre els diners "que l'Estat es nega a aportar a Catalunya" tenint en compte la seva aportació fiscal, és a dir, l'espoli de 16.000 milions d'euros a l'any.

 


Espanya, amb els diners que roba a Catalunya, demana prestat al BCE i després els ho deixa als catalans guanyant-hi diners.

 


Tant és qui mani a Espanya. Els incompliments de l'estat espanyol amb Rodalies Catalunya és d’un 93%, ja que només ha invertit el 7% del que va prometre, mentre que amb la Comunitat de Madrid ha complert en el 100%.

 


Espanya roba a Catalunya 16.000 milions a l'any, això vol dir que en un únic exercici podria fer-se 4 vegades el pla que va prometre Foment per Rodalies.

 


Realment la sensació que ens queda als catalans és la d'estar violats contínuament. Cal dir ben alt que amb la independència podríem assumir aquesta obres i moltes més; proporcionant un creixement del PIB proper al 5% anual i creant centenars de milers de llocs de treball.

 


Repeteixo, podem qüestionar l'espoli com a solidaritat però l'únic que demanem és que, aquests gestors que ens governen, almenys compleixin amb les inversions ja que, d’aquesta manera, Espanya ens roba de 3 vegades:

 


-Quan ens espolia.


-Quan no inverteix.


-I quan per culpa d'aquestes obres tercermundistes, els treballadors perden hores i salari. N’ESTEM FARTS !!!!!, NOMÉS QUEDA LA INDEPENDÈNCIA.

 

El frau del FLA
comentaris