23.09.2020 |
Patricia del Pozo
11:21
13/02/20

Tria la raó que vulguis, però treu el peu de l'accelerador i no passis de 30

Tria la raó que vulguis, però treu el peu de l'accelerador i no passis de 30

Des de fa uns dies la velocitat per circular per Mollet s'ha rebaixat a 30 km/h. És una mesura controvertida, potser sí, però jo crec que és molt valenta, sensata i necessària i que la gent que la critica no s'ha parat a pensar prou bé els beneficis que n'obtenim amb ella.


Quan fa uns anys es va prohibir fumar als hospitals primer i anys després a bars, transport públic i edificis, es veia una tragèdia, pensàvem que no podria fer-se mai i avui dia encara ens sorprèn que no es fes abans, i amb la velocitat de 30 km/h passarà el mateix en uns anys. El que ha passat a Mollet és que avui ja apliquem una mesura que serà una realitat arreu ben aviat i que ja és realitat a altres ciutats d'Europa.


A aquelles persones que tenen dubtes o que no els agrada que Mollet sigui ciutat 30 els diré que està demostrat que és positiu per les ciutats perquè es rebaixen les emissions de diòxid de nitrogen un 10-15%, la circulació és més fluida, es redueix el soroll de les ciutats, el conductor pot reaccionar millor davant d'un imprevist, es redueix el nombre d'accidents i el risc de morir en un accident de trànsit... entre molts altres beneficis.


Hi haurà algunes persones que ja començaran a veure amb altres ulls que Mollet sigui ciutat 30. Per aquells que encara no, tinc un altre argument que em va comentar fa uns dies un amic i que no us deixarà indiferents: "Avui, sí o sí, tindràs un accident de trànsit, però et faré dues preguntes: 1. Pots triar a quina part del cos vols que sigui i 2. A quina velocitat vols que vagi el cotxe que t'atropellarà a 30 km/h o a 50 km/h" Jo no tinc cap mena de dubte a la resposta que donaria a la segona pregunta, i tu? Doncs recorda que quan hi ha un atropellament, la víctima no té l'opció de triar cap de les dues respostes. Tenim la sort que Mollet porta 12 anys sense accidents mortals dins del nucli urbà, fet del qual tots ens hem d'alegrar perquè és un premi i reconeixement per a tots els que hi vivim, però no estem exempts del risc. Tots tenim amics i família i si tots anem a 30 km/h la nostra família, fills, pares, parelles, amics, germans... tots i totes podrem caminar encara més segurs per Mollet.


Pots fer-ho per alguna de les raons que he exposat, pots fer-ho pel medi ambient, pots fer-ho per la teva família i amics... però el que és innegable és que Mollet és molt més segura i mediambientalment més sostenible ara que som ciutat 30. Tria la raó que vulguis, però treu el peu de l'accelerador i no passis de 30.

Tria la raó que vulguis, però treu el peu de l'accelerador i no passis de 30
comentaris