02.06.2020 |
Patricia del Pozo
11:50
20/03/14

Transparència

Transparència

Fa un temps que sentim molt a parlar de la transparència, però que entenem per transparència? és un concepte que a vegades ens pot semblar una mica difús, inconcret, difícilment mesurable... doncs transparent és una cosa clara, evident, que es comprèn sense dubtes ni ambigüitats.  Això és el que volem quan demanem als nostres polítics, a les nostres administracions i als nostres mitjans de comunicació, que siguin transparents. Els hi demanem que siguin clars, que ens informin amb veracitat... però ull! no estar d’acord amb el que ens diuen no vol dir que el que ens han dit no sigui transparent, de la mateixa manera que dir el que alguns volen escoltar, no vol dir ser més transparent que ningú.

Com el concepte de la transparència fa molt de temps que neguiteja a molta gent, perquè en una societat democràtica com la nostra, és molt important, hi ha entitats que han establerts criteris per mesurar-la, i amb aquests barems han analitzat les planes web dels 947 municipis de Catalunya, i han donat la puntuació segons si compleixen o no cada un dels barems i crec que ens hem de sentir molt orgullosos, perquè Mollet del Vallès és un dels 48 municipis de tot Catalunya, l’únic del Vallès Oriental que ha obtingut el segell de transparència segons la UAB, la Universitat Autònoma de Barcelona amb 8 universitats més, unes entitats que estan fora de tot dubte en quant a la seva reputació i imparcialitat. 

Aquest segell és una notícia molt positiva i molt important, perquè no li han donat a qualsevol. El nostre Ajuntament ha tret la impressionant xifra del 95% dels indicadors positius, i s’ha de ser molt transparent per obtenir aquesta puntuació! Això ens ha de fer pensar que no és fàcil i que té mèrit que a un Ajuntament li concedeixin aquest segell, així que valgui aquest text per felicitar a tots aquells Ajuntaments als que el seu esforç per ser transparents amb els ciutadans els ha portat a obtenir aquest reconeixement de transparència, perquè tot i que un ho faci per convicció, no em negareu que a tots ens agrada que reconeguin la nostra feina i dedicació. I en el cas de Mollet he de dir que demostra una aposta clara del govern municipal de Mollet per la transparència amb els molletans i les molletanes.

Transparència
comentaris