02.06.2020 |
Patricia del Pozo
11:42
30/10/13

Segur que hem sortit de la crisi?

Segur que hem sortit de la crisi?

Resulta que segons declaracions de tots els ministres ja estem sortint de la crisi però, tot i que no us arribeu a imaginar el que voldria que fos veritat, no m’ho crec pas.

Si una de les dades que recolza que les coses van millor és que els 7 bancs més importants del país han obtingut (entre gener i setembre) un benefici de 6.924 milions d’euros, potser el que ens volen dir és que qui està sortint de la crisi és el sr. Botín, tot i que dubto que ell hi hagi estat mai en crisi... i no és que no me n’alegri que les coses li vagin bé i que el seu salari li “permeti pagar la hipoteca de la seva mansió”, però sincerament m’agradaria que qui sortís de la crisi d’una vegada per totes, fossin aquelles persones a les que se’ls ha acabat la prestació d’atur, que malviuen amb un salari ridícul que no els dóna ni per fer 3 àpats al dia, o a aquells joves i no tan joves que volen treballar i no troben on... en definitiva,  m’agradaria que sortíssim de la crisi les persones i, més, si tenim en compte la quantitat de diners públics que vàrem donar als bancs i el poc benefici, que al meu entendre, hem rebut les persones. I sinó, que els ho diguin a les persones a les que els bancs els ha fet fora de casa seva per no poder pagar les hipoteques, als afectats per les preferents o als 2.395 treballadors de Catalunya Caixa que han d’anar al carrer, per posar alguns exemples.

Però dins d’aquest mar d’incerteses i pessimisme la setmana passada vàrem tenir coneixement d’una notícia que a mi em sembla fantàstica. L’acord entre la Plataforma de les Hipoteques i l’alcalde de Mollet, on l’Ajuntament es compromet públicament a intentar mediar i ajudar a les persones que tenen el risc de perdre casa seva, i ens pot semblar que a tot arreu sigui habitual aquesta pràctica, però no ho és pas, hi ha molt pocs ajuntaments que s’impliquin tant com el nostre, només hi ha 4 o 5 ciutats que hagin contret aquest compromís i tenim la sort que Mollet és una d’elles. Me n’alegro que hi hagi governs que es preocupin més de les persones que de les banderes, perquè aquests compromisos que van dirigits a millorar la vida de les persones són els que ens haurien de fer retornar la fe en els polítics propers, i jo felicito a les persones que han treballat perquè a Mollet aquest acord hagi estat possible.

Segur que hem sortit de la crisi?
comentaris