21.10.2020 |

No oblidem

 Portem tan sols uns dies a la nova normalitat i crec que ja se'ns estan oblidant moltes de les lliçons apresses en aquests difícils darrers 3 mesos.

 Ara sabem més coses de la Covid-19 de la qual sabíem el 15 de març. Ara sabem de quin gran sacrifici podem fer com a societat, ara sabem lo vulnerables que som i alhora lo forts que podem ser quan compartim el mateix objectiu. Ara coneixem les fortaleses, els grans professionals, i les debilitats de la nostra Sanitat, la manca de recursos humans i econòmics. I ara sabem que cal posar-se amb urgència per a revertir-les, perquè ens hi va la vida, literalment.

 Ara coneixem més la nostra ciutat i han canviat els nostres racons favorits. Ara coneixem millor les persones amb les quals hi vivim, perquè mai havíem estat tant de temps amb elles. Ara coneixem que els serveis essencials no són sempre els millor pagats i hem après a identificar un gran somriure a sota d'una mascareta.

 Ara hem descobert que a les botigues de Mollet, hi pots trobar de tot. Que ens agrada respirar aire fresc. Que a tan sols un kilòmetre de casa hi ha coses molt interessants a fer i a veure. Hem descobert el plaer de caminar sense rumb fix i la llibertat que dóna no agafar el cotxe. Ara valorem quant ens agrada passar més temps amb la família i quant difícil és passar tant de temps separada d'ella.

 Mai oblidem la raó que ens va obligar a tancar-nos, mai oblidem tot el que hem après, i sobretot, no oblidem que el risc de contagi, de rebrot, de pèrdua de vides per la Covid-19, encara conviu amb nosaltres.

 Vull acabar amb una gran frase de Charles Dickens que ara entenem millor que mai: El dolor de la separació és incomparable a l'alegria del retrobament. Gaudiu de la família, gaudiu de la nova normalitat, gaudiu dels amics, gaudiu d'allò que més us agradi, però sis plau no oblideu fer-ho amb seny, mascareta i distanciament social, no podem fer cap pas enrere.

comentaris