02.06.2020 |
Patricia del Pozo
11:14
7/11/14

Moltes felicitats, Mollet

Moltes felicitats, Mollet

El dia 4 de novembre és el dia de la nostra ciutat. Podríem dir que és el dia del seu aniversari. Dimarts passat Mollet va fer 1021 anys! Així que Moltes Felicitats, Mollet.

 


És possible, però, que molts molletans i molletanes desconeguin per què és el dia 4 de novembre i no un altre. El dia no ha estat triat a l’atzar, sinó que correspon a la data del document on per primera vegada hi ha constància escrita que existeix Moledo, nom que al llarg dels anys es transformaria en el nom del Mollet actual. El document en qüestió data del 993, així que la nostra ciutat ja té una edat. Vivim en una ciutat més que Mil·lenària i continua fent anys, i desitjo que ho faci per molts i molts anys més, però he de dir que, als seus 1021 anys d’edat, està millor que mai.

 


Mollet és una ciutat antiga, que no vella i, sobretot és una ciutat del s. XXI. Si una persona hagués marxat de Mollet fa només 20 anys i tornés ara, es quedaria bocabadat de la gran transformació i evolució de Mollet. Tenim una ciutat on la majoria de carrers són amples, que està plena d’arbres, de bancs per descansar, de parcs i de places, plena de festa i color. Una ciutat que no para de transformar-se i de millorar. Sense anar més enllà, des de fa uns dies Mollet és, a més,  una ciutat cardioprotegida.

 


Hi ha serveis a la ciutat que val la pena no haver-los de fer servir mai, però que més val tenir-los a mà per si un cas es necessiten, com els desfibril·ladors automàtics que s’han instal·lat a diferents punts de la ciutat aquesta setmana, com per exemple al Mercat Municipal o als camps de futbol. Desitjo que no es facin servir mai perquè ningú els hagi de necessitar, però em sembla molt bona idea que estiguin als llocs on hi passa més gent, perquè l’ús d’aquests aparells, pot salvar una vida i això, per a mi, és importantíssim perquè demostra que el govern municipal es preocupa per la salut de tots nosaltres.

 


Així que tenim un Mollet on conviuen perfectament la història, com el Menhir que és més antic que el propi Mollet. Amb la modernitat i les noves tecnologies com per exemple els desfibril·ladors o el wifi. Mollet és una ciutat viva, pensada per a les persones i en constant evolució.

 


Mollet, per molts anys.

 

Moltes felicitats, Mollet
comentaris