13.07.2020 |
Patricia del Pozo
12:54
26/09/19

Mollet, un exemple

Mollet, un exemple

Mollet ha sortit darrerament a diversos mitjans nacionals per haver rebut el premi nacional Trànsit Educa Ciudad Zero Accidents Mortals per no haver tingut cap víctima mortal al nucli urbà des de fa 11 anys. És una gran notícia per a tots els molletans i les molletanes i ens ha de fer encara conductors més responsables cada cop que ens movem per la ciutat, per tal d’allargar aquestes 0 víctimes, els màxims anys possibles.

Aquest guardó ens ha d’omplir d’orgull, perquè tots: conductors, vianants i Ajuntament ho hem fet possible;  és un premi al civisme dels molletans i les molletanes al volant i als carrers i de la feina de la seguretat vial i la mobilitat que fa l’Ajuntament.

Estic convençuda que aquest reconeixement no és fruit de la casualitat ni d’una única acció, és un reconeixement a la suma de moltes accions implementades des de diferents àmbits que perseguien un mateix objectiu, la seguretat dels nostres carrers: fer controls policials, posar passos de vianants elevats o fer cruïlles més àmplies per tenir més visibilitat podrien ser uns exemples. I també crec que ha posat el seu granet de sorra aquelles classes d’educació vial que des de fa 30 anys fa la policia municipal a les escoles de Mollet. Jo encara recordo al policia Adolfo que va venir a la meva classe a explicar-nos educació vial quan era petita, d’aprendre com circular i els senyals de forma molt divertida i pràctica al Parc de Can Mulà. És un record entranyable dels meus anys d’escola, aquelles formacions van plantar moltes llavors que any rere any van donant els seus fruits i ens ha fet mereixedors d’aquest gran honor que ens fa ser un municipi modèlic en civisme urbà.

Mollet és una ciutat excepcional i capdavantera, des de fa uns anys organismes nacionals i internacionals estan reconeixent la gran ciutat que tenim, aquest és un darrer reconeixement, però hem tingut d’altres també molt importants: ser Capital Europea del Medi Ambient al 2015; Ciutat Europea de l’Esport al 2017; Estar al top 20 espanyol en inversió en Serveis Socials al 2018, màxima distinció de Viles Florides 2016, 2017 i 2018; Millor ciutat espanyola en eficiència energètica al 2018, entre molts d’altres i crec que tots aquestes reconeixements tampoc poden ser fruit de la casualitat, sinó que són un reconeixement a molta feina ben feta.

Mollet, un exemple