27.02.2021 |
Patricia del Pozo
11:48
26/02/16

La democràcia és PACTE

La democràcia és PACTE

El 23 de febrer d’ara fa 35 anys, el nostre país va viure un dels moments més transcendentals de la història moderna. Aquells que hi havien nascut recorden què estaven fent aquell dia i amb quina por i nervis van viure aquelles eternes hores. Alguns van començar a cremar (i fins i tot menjar-se) papers que tenien a casa que consideraven “perillosos”. D’altres van fer les maletes per fugir a l’endemà a l’exili si fos necessari, i la resta es van quedar paralitzats al costat del transistor per no perdre’s detall del que estava passant.

 


Quan un sent la gravació d’aquelles hores encara sent esgarrifança, fins i tot el silenci posa la pell de gallina, però cal que tots coneguem la història, perquè és la única manera de no repetir-la. No és que cregui que ara haguem de tenir por a que un guàrdia civil entri al Congrés com fa 35 anys o que hi hagi risc que tinguem una Dictadura, però cal anar amb compte, perquè la democràcia és fràgil. Cal renovar-la, actualitzar-la però sempre tenint present d’on venim i cap a on anem. La política i la democràcia no és un show televisiu, la política és treball, negociació, és parlar i treballar per la gent, és donar i buscar solucions i també és donar explicacions.

 


Ara també estem en un moment molt important. Amb els vots de tots i totes el nostre sistema polític està canviant i cal que hi hagin més paraules que mai, cal que tots estiguin a l’alçada del moment. I en el tira i arronsa de les negociacions, cal que es posin per davant les persones i no les cadires. Si no és així, haurem perdut una oportunitat d’or per a demostrar la maduresa de la nostra democràcia, anirem cap a unes noves eleccions i molts hauran d’explicar per què, a l’hora de la veritat, van posar tants pals a la roda i no van voler cercar acords. Perquè, 35 anys desprès del 23F encara no hem après a arribar acords, perquè encara no hem entès que la democràcia és PACTE.

 

La democràcia és PACTE
comentaris