26.01.2021 |

La ciutat del futur

La ciutat del futur

Mollet és un poble que s'ha fet ciutat, però sense perdre l'essència d'un poble. Tenim aquell tarannà que ens fa singulars, som un poble treballador, lluitador, genuí, somiador.... De fet molta gent quan parla de Mollet li diu "poble" però Mollet ja fa anys que s'ha fet gran i és una gran ciutat moderna, pionera, sostenible i verda que ha de donar serveis a més de 50.000 persones que hi vivim. Però Mollet no s'ha quedat aquí, la voluntat de sempre buscar més, de ser pionera i exemple arreu, la va portar el 2015 a ser Capital Europea del Medi Ambient i el 2017 a ser l'única ciutat catalana i espanyola anomenada Ciutat Europea de l'Esport. Unes grans fites només reservades a ciutats vives, preocupades pel futur, que fan bé els deures i que tenen moltes idees per exportar.

Si parlem de ciutat verda, a Mollet, la meitat del nostre territori és un espai verd protegit, el nostre Gallecs. Hi ha més de 14.000 arbres i una zona verda a menys de 300 metres a cadascú de nosaltres. L'aposta per una ciutat verda, sostenible i de futur, és clara i innegable, però una ciutat de futur, no pot tancar la porta al progrés. Una ciutat de futur ha d'aprofitar i lluitar per tenir oportunitats, com la que ara es presenta amb el desenvolupament d'El Calderí.

Una ciutat de futur no pot negar-se a recuperar un espai que ara és privat, per fer un tercer ambulatori, una escola, un complex esportiu, pisos de protecció oficial a un preu assequible pel jovent molletà que es vol independitzar i viure a la seva ciutat.

Una ciutat de futur ha de construir els serveis necessaris per donar resposta i serveis a totes aquelles persones que hi vivim.

Fa molts anys que parlem d'El Calderí, i jo me n'alegro que per fi ja tingui llum verda. Perquè ens permet convertir els somnis i necessitats en realitat i seguir oferint noves oportunitats i atractius. El necessitem per donar serveis i consolidar la capitalitat de Mollet al Baix Vallès. La nostra ciutat no renuncia a res i hi guanya molt. Es podrà transformar, per fi, un espai abandonat que està en mans privades, en un gran barri, amb equipaments públics, amb habitatges, comerç local, parcs, places i espais per al gaudi de la ciutat.

El Calderí ens farà més ciutat, una ciutat de futur i d'oportunitats. Tenim un gran present i podrem tenir un millor futur.

La ciutat del futur
comentaris