06.06.2020 |
Patricia del Pozo
17:14
9/03/17

La Justícia està per altres temes

La Justícia està per altres temes

La Justícia és un dels pilars fonamentals dels estats moderns, és la garantia que tenim tots i totes per poder defensar els nostres drets. Tothom sabem que al nostre país la justícia és molt lenta, falten molts recursos, personal i modernització de les eines per tal que la justícia entri al x. XXI, perquè són moltes les persones que porten anys i anys esperant una sentència que els faci justícia, que els retorni un dret malmès o perdut, que li reparin un dany de qualsevol tipus o que els hi doni la raó.


Cal apostar per la Justícia, perquè tingui els recursos suficients perquè pugui dictar sentències el més aviat que es pugui, perquè qui hagi fet alguna cosa mal feta pugui pagar el seu deute amb la societat com més aviat millor, per garantir la seva transparència i imparcialitat... Cal que els jutges, fiscals, personal de justícia no quedi amagat sota muntanyes de papers, cal un compromís ferm dels partits polítics per fer de la justícia una eina per defensar drets i reparar danys.


I faig aquesta defensa perquè crec que la justícia és necessària, i ara més que mai. I que aquelles persones que en fan mal ús, o el que volen és aprofitar-se justament de la lentitud de la justícia (provocada com he dit abans per la falta de recursos, personal i modernització), per tractar d'imputar delictes a altres persones, faltant a la veritat, amb la voluntat de treure rèdit polític sabent que la justícia trigarà uns mesos a resoldre el cas, però que les persones no tenim la paciència d'esperar tant de temps per saber que ha passat, és una falta de respecte, primer a totes aquelles persones que porten anys i anys esperant justícia. Una falta de respecte als ciutadans als quals vol manipular la seva opinió i fer servir la seva indignació per aconseguir suport a la seva ambició política. Una falta de respecte per a la mateixa justícia que ha dedicat personal i recursos a una mentida i mentrestant no ha estat investigant d'altres temes. I una falta de respecte a la política que té mecanismes propis per fer control de les polítiques i actuacions que es fan.


La política està cada cop més polaritzada, tothom sabem que hi ha moltes coses en les que els partits no es podran posar d'acord, però crec que no és la justícia la que ha de dir qui dels dos té raó, la Justícia està per altres temes. I estarem d'acord que voler imputar un delicte que pot comportar penes de presó d'entre 7 i 10 anys a unes persones, sabent que és mentida, és de persones amb pocs valors ètics i morals.

La Justícia està per altres temes
comentaris