06.06.2020 |
Patricia del Pozo
10:54
2/11/17

Hi ha coses fantàstiques a la nostra ciutat, moltes encara per descobrir

Hi ha coses fantàstiques a la nostra ciutat, moltes encara per descobrir

Darrerament ens passen per alt notícies que són molt rellevants perquè només es parla i parlem del que s’ha anomenat "monotema". Hi ha moltes persones que mai havien parlat ni s'havien interessat per la política, que han generat una addicció envers la informació sobre aquest tema. Una addicció que segons apunten alguns experts està afectant les seves vides en forma d'estrès, angoixa... per posar el meu petit gra de sorra a la desintoxicació avui us vull parlar d'una notícia que, al meu parer, és un reconeixement molt important a una aposta de la ciutat.

El passat 19 d'octubre un grup de polítics japonesos van visitar la nostra ciutat per estudiar com es treballa i que es fa a l'Institut Municipal de Serveis als Discapacitats de Mollet. Han visitat diverses ciutats del món, però han dit que de tots els sistemes que han vist, el que més els interessa és el nostre. Diuen que ni als Estats Units han trobat un sistema tan complet. I per això han vingut, des del Japó, per conèixer de primera mà, i amb la voluntat de traslladar al seu país, el model d'educació especial i d'integració social i laboral de les persones discapacitades que es fa des de l'Ajuntament de Mollet.

Mollet és pionera en els serveis als discapacitats, perquè cobreix i assisteix a les persones amb discapacitat durant tota la seva vida. Es comença amb el CDIAP que fa atenció precoç de 0 a 6. L'escola d'educació especial Can Vila, que té la finalitat d'aconseguir la plena integració a la societat. El Centre Ocupacional del Bosc, per aquelles persones que no poden incorporar-se al sistema ordinari de treball, ni a un Centre Especial de Treball. El Centre Especial de Treball Taller Alborada, on treballen 50 persones amb discapacitat psíquica. També els pisos tutelats que estan adaptats perquè es puguin emancipar.

Aquest sistema públic i municipal, ens hauria de fer sentir orgullosos i hem de defensar-lo. Com ho podem fer? Podem regalar una fantàstica dona d'aigua quan tinguem una celebració, encarregar-los algun servei d'impremta o serigrafia, bufar les espelmes del nostre aniversari amb els seus boníssims pastissos o donar-nos un capritx dolç amb alguna de les seves originals magdalenes, per posar alguns exemples.

Hi ha coses fantàstiques a la nostra ciutat, moltes encara per descobrir.

Hi ha coses fantàstiques a la nostra ciutat, moltes encara per descobrir
comentaris