03.06.2020 |
Patricia del Pozo
11:44
8/06/12

El poder dels bancs...

El poder dels bancs...

Fins fa poc temps dèiem amb orgull que Espanya era la vuitena potència econòmica del món, que érem importants perquè creixíem més que d’altres potències. Però com diu la dita: com més alt puges, més forta serà la caiguda! Estem fent aigües per tot arreu, quan construíem el vaixell del creixement ho varem fer amb fustes molt dèbils i ara tenim un vaixell ple de forats, i quan mig tapem un, en surten tres forats més.

Ara, quan ens estàvem recuperant del cop de les retallades en sanitat i en educació, que fan trontollar la senya d’identitat del nostre Estat del Benestar i ho estàvem acceptant, de mala gana, perquè ens diuen que no hi ha un altre remei, resulta que apareix en escena Bankia, el tercer banc del país fa fallida i comencen uns balls de xifres: primer necessita 2.500 milions d’Euros, al dia següent repassen els comptes i és una mica més, desprès tornen a mirar-se-les bé i falten 19.000 milions d’Euros i ara anem per 23.500 milions i pujant... i llavors tens una sensació estranya, com de que t’han pres el pèl... no hi ha 3.000 milions per l’educació del futur del país (no oblidem que els nostres futurs governants sortiran d’aquí) i, en canvi, hi ha 23.500 milions (i els que facin falta) per Bankia? I dona igual la fórmula que s’inventin, hi ha diners per una cosa i no per l’altra. I, desprès de tot, escoltem que qui deixa Bankia en situació de fallida, en Rodrigo Rato, s’emporta un “finiquito” d’1,2 milions d’euros, per les molèsties.

El que es desprèn de tota aquesta situació és que actualment el poder polític està supeditat al de la banca, només cal veure que rescatar Bankia ens pot costar uns 600 € a cada ciutadà. També es veu en que el Banc Central Europeu els dona diners a un interès de l’1% i en canvi el famós crèdit concedit a tots els Ajuntaments per pagar proveïdors, desprès d’una negociació intensa amb els bancs (segons diu el govern del PP), l’han donat a un interès del 5,9% qui guanya en tot el procés? Claríssimament els bancs...

Sort que el PP ens anava a treure de la crisi només arribar, deien que només amb la seva victòria la prima de risc baixaria, i està més alta que mai. Que no tocarien la sanitat i l’educació, que eren línies vermelles, i és on més s’ha retallat. Que no hi hauria ni un Euro públic pel bancs i de moment van 23.500 milions per Bankia.... veurem quin és el final d’aquest malson que desitjo que s’acabi de la millor manera possible pels ciutadans i les ciutadanes, ben aviat.

El poder dels bancs...
comentaris