06.06.2020 |
Patricia del Pozo
10:50
9/01/14

Comença el 2014

Comença el 2014

El 2013 just acaba de finalitzar fa uns dies i amb el nou any sempre ens emplenem de nous bons propòsits i d’una força i una il·lusió especial que ens permeten encetar nous projectes i activitats.  De totes maneres tot i que el 2013 ens hagi deixat, no podem fugir d’algunes de les coses que van passar en ell. Malauradament no podem fer “borrón y cuenta nueva”.

Una de les coses que hem de veure com ens afectarà aquest any és la reforma de la llei de les administracions locals que fa uns dies va aprovar el govern del Partit Popular. Aquesta llei allunya al ciutadà dels Ajuntaments (que és justament l’administració que tenim més propera), prohibint-los fer coses tan bàsiques com tenir Serveis Socials, donar ajuts, fer classes d’escola bressol, fer plans d’ocupació... no sé com acabarà tot plegat, però no pinta bé.

I una altra cosa que tampoc pinta bé és la nova llei de l’avortament. Una llei marcadament ideològica. No entenc per què diuen alguns que amb aquesta llei es protegeix el dret a la vida i amb l’anterior no.  L’anterior llei mai ha obligat a avortar, en canvi, l’actual vol obligar a les dones a ser mares, fins i tots de nens i nenes als que els espera una vida de patiment o fins i tot una mort prematura. La decisió de fer un avortament és duríssima, i no crec que calgui que una llei la compliqui més encara o que  criminalitzi una mare per haver de prendre-la.

Sembla que al 2014 els governs de Catalunya i Espanya continuaran amb la seva particular batalla amb comentaris creuats per la consulta i, per tant, continuaran sense preocupar-se per tots els ciutadans que continuem patint, d’una manera o d’una altra, per aquesta crisi que es nega a deixar-nos. Però, tot i aquest panorama, hem d’agafar tota aquesta força i il·lusió que ens porta cada any el canvi d’any, per adonar-nos que junts podem recuperar l’Estat del Benestar i tots els drets que ens estan traient, perquè encara hi som a temps. Desitjaria que el 2014 fos l’any en el que tots i totes puguem veure la llum. Us desitjo un bon 2014 a tots i a totes!

Comença el 2014
comentaris