26.01.2021 |
Josep Torrecillas
11:31
17/12/20

S’ACABA AMB L’AUSTERITAT I ES MIRA EL FUTUR

S’ACABA AMB L’AUSTERITAT I ES MIRA EL FUTUR

La dreta i l’extrema dreta en el debat dels pressupostos del 2021 al Congrés de Diputats/des han estat més preocupats amb qui s’aprovaven, que en el contingut d’aquests pressupostos, com sí les forces que li han donat suport no tinguessin la mateixa legitimitat electoral com l'obtinguda per les forces de dretes.

Clar que l’objectiu de les dretes PP i Vox ha sigut mantenir una estratègia de la crispació, de degradar la institució del Congrés, per fer caure el govern progressista i  d’esquerres i fonamentalment fer fora a UP-Catalunya en Comú del govern de l’Estat espanyol.

La dreta catalana també ha jugat a desestabilitzar al govern de coalició, qüestionant totes les actuacions del Govern de l’Estat, plantejant propostes impossibles i inviables i votant en contra d’aquests pressupostos en perjudici de la ciutadania catalana.

Però el més important malgrat el soroll i la crispació que les dretes han volgut instal·lar, és que s’acaba amb l’austeritat impulsada pel PP el 2008 i es mira al futur. En aquesta crisi sanitària i social no es retalla s’inverteix en un nou model productiu, s’ha augmentat la inversió en sanitat, en educació en Dependència, en recerca, en beques universitàries, en fomenta l’ocupació, en la lluita contra la pobresa infantil, en serveis socials, en polítiques d’igualtat, en polítiques d’habitatge i s’avança en una fiscalitat més justa, paga qui més té.

Respecte a Catalunya, per primer cop es compleix amb l’Estatut garantint el 19% d’inversions i es fa un pas important en la inversió en les infraestructures ferroviàries, després de tants anys sense inversions en unes infraestructures deficitàries que hem patit tots i totes les usuàries d’aquest transport públic.

En definitiva amb l’aprovació dels pressupostos que són una eina imprescindible per fer front a la crisi actual s’aprova uns pressupostos expansius, socials i ecològics. Ara toca fer bona gestió perquè l’àmplia majoria de la societat espanyola i catalana surti d’aquesta crisi com més ràpid i millor i es faci un salt qualitatiu en la modernització del país i l’enfortiment dels nostres serveis públics. 

S’ACABA AMB L’AUSTERITAT I ES MIRA EL FUTUR
comentaris