13.07.2020 |
Josep Torrecillas
17:04
9/03/17

Un pacte per a la indústria

Un pacte per a la indústria

El Pla Estratègic de Ciutat-Mollet 2025 crec que és bon instrument per definir el marc d'actuació del present i futur de la ciutat. Aquest Pla elaborat fa aproximadament 7 anys en plena crisi econòmica i malgrat que ara la macroeconomia diu que estem sortint de la crisi, els efectes que aquesta ha deixat són esgarrifoses, un exemple d'això són el col·lectiu de joves que no estan ocupats, ni en processos d'educació o formació ha anat creixent de manera sostinguda durant la crisi i s'ha situat a nivells alarmants, el 2011 hi havia un 32,62% d'aquest col·lectiu que no treballa ni estudia i que al gener del 2017 tinguem un 15,72% de persones aturades, unes 4001, de les quals un 41,98% siguin de llarga durada.
És evident que la Llei de la reforma de l'administració local impulsada pel PP no doni competències en matèria d'ocupació als ajuntaments, però l'article 84 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya estableix les competències pròpies dels governs locals, entre les quals, es troben la promoció de tots tipus d'activitats econòmiques i foment de l'ocupació.
Per això el Pla Estratègic hauria d'incorporar noves propostes per adaptar-ho a noves realitats sorgides de la crisi econòmica. En aquest sentit, en la Comissió de seguiment del Pla Estratègic vaig proposar Un Pacte per a la Indústria, amb la participació dels agents socials i econòmics i experts, per crear les bases d'un canvi econòmic que necessita Mollet i el seu entorn i abordar el repte que tenim com a Ciutat en matèria industrial i no apostar per altres projectes econòmics que no tenen valor afegit i creant una ocupació precària.
Com a Ciutat hem de fer una aposta clara, el Pacte per a la Indústria hauria de ser un instrument de canvi, amb l'objectiu d'enfortir el nostre teixit productiu, que creï ocupació de qualitat. Apostar per una indústria moderna, sostenible i renovada cap a la producció de béns de més valor afegit.
Si l'Ajuntament va pressupostar una quantitat important per fer un Pla General d'urbanisme, perquè no pot fer-ho amb un tema tan important com la indústria i l'ocupació? Hem de ser valents i mantenir un compromís local amb la indústria com un dels motors importants de la nostra economia local. Cal recuperar la vocació industrial i emprenedora de la ciutat.

Un pacte per a la indústria
comentaris