29.03.2020 |
Josep Torrecillas
13:06
18/01/19

OBJECTIUS DIFERENTS, SOLUCIONS COMPARTIDES?

OBJECTIUS DIFERENTS, SOLUCIONS COMPARTIDES?

Amb l'objectiu de debilitar al govern de Pedro Sánchez hi ha dues estratègies que conflueixen, encara que són diferents i tenen interessos distints. Uns s'han instal·lat en la crispació política, en les falsedats polítiques per assaltar per les urnes el Palau de la Moncloa, ja han començat per Andalusia. Els altres, confonen govern amb Estat, creuen que debilitant al govern es donaran les condicions per tallar el cordó umbilical amb l'Estat espanyol.
PP, C'S i VOX, defensen un projecte polític fortament conservador, una recentralització de l'Estat de les Autonomies i unes rebaixes fiscals que beneficien als poderosos i deixen al nu a la immensa majoria dels ciutadans que són els que han d'utilitzar els serveis públics. Solament cal veure com han quedat aquest després de les polítiques d'austeritat que ha dut a terme pel govern del PP. A més el PP assumeix en part el discurs de VOX, en temes com l'avortament, la llei de memòria històrica, immigració, educació i veurem en futur immediat que faran amb les lleis de violència de gènere i igualtat, atès el menyspreu que tenen cap a les dones.
ERC i PDCAT, avui no tenen una correlació de forces suficients per aconseguir el seu objectiu i seguir impedint l'aprovació dels pressupostos no beneficiarà a una immensa majoria de la ciutadania espanyola i catalana. Catalunya tindrà més inversions i és important que el Govern governi si vol aconseguir majories socials.
Per això el més intel·ligent és aprovar els pressupostos, no deixar caure el Govern de Pedro Sánchez, ja que les conseqüències serien molt pitjor i seguir dialogant i avançar gradualment. El tot o res en política és un veritable error, sobretot si no es té una majoria social a favor dels objectius que es persegueixen.
Per altre costat, les esquerres haurien d'apostar per una competència cooperadora entre elles, ja que cal construir una nova alternativa política davant els reptes polítics que té la societat espanyola i catalana per aconseguir un nou model social, ecològic, cultural i territorial per afrontar els pròxims anys, ja que cap de les forces d'esquerres per separat la pot oferir.

Comentarios