21.09.2020 |
Josep Torrecillas
12:24
20/02/20

No hi ha treva pel Govern de coalició PSOE-UP

No hi ha treva pel Govern de coalició PSOE-UP

No hi ha treva per al Govern de Coalició PSOE-UP que encara no fa ni cent dies que es va constituir. Els pagesos, els autònoms, l’Espanya buida, estan surtin al carrer, els moviment socials no saben de treves, sinó de justícia social.

Però el més greu és l’informe del relator de la ONU, Philip Alston que posa negre sobre blanc el que tothom ja sabíem, els greus problemes de desigualtat social, i molta gent en el llindat de  la pobresa extrema que es pateix a l’Estat espanyol. En el seu informe diu “actuïn contra la pobresa o hi haurà protestes com a Xile”, és un advertiment clar a la situació social que tenim.

Tots aquests problemes no venen d’ara, els successius governs, fonamentalment del PP han estat mirant cap altre costat pel que fa al camp o l’Espanya buida. En canvi sí que van aplicar polítiques econòmiques com a resposta a la crisi que han portat a moltissima  gent a la precarietat econòmica i a la pobresa, mentre aquesta mateixa política econòmica beneficiava als rics, que durant el període de la crisi es van enriquir més.

El Govern de Coalició PSOE-UP ha iniciat el camí per millorar les condicions de vida de la ciutadania: augment de les pensions, augment del salari mínim amb concertació amb els agents socials i econòmics, inicia la modificació dels aspectes més lesius de la reforma laboral, l’admissió a tràmit de la Llei a morir dignament a pesar del cinisme de la dreta .

És evident que encara hi ha molt per fer, però sí que hi ha un canvi substancial que cal anar veien com avança, per això és important que les forces polítiques que van donar suport a la investidura de Pedro Sánchez treballin en l’objectiu de fer front a les desigualtats i a la pobresa i acabar amb aquesta herència que el PP ens va deixar i per això cal que surtin endavant els pressupostos i avançar en una profunda reforma tributària que tingui com objectiu uns serveis públics de qualitat i un millor sistema de protecció social, sense això els reptes que tenim seran difícilment assumibles i de impossible solució.     

No hi ha treva pel Govern de coalició PSOE-UP
comentaris