06.04.2020 |
Josep Torrecillas
12:11
20/06/19

Els reptes de l'onzena legislatura 2019-2023

Els reptes de l'onzena legislatura 2019-2023

El dissabte 15 de juny s’ha constituït l’onzena legislatura i Josep Monràs com alcalde sense que tingui la majoria absoluta. Un Consistori format per un 88% de forces d’esquerres –si ho situem en l’eix esquerra-dreta – en comparació a 1995 que era d’un 65%, es veritat que aquesta és plural..

Es veritat també que segurament coincideixen en el diagnòstic de la situació econòmica, social de la ciutat, però segurament no en la solució, en les formes d’abordar els problemes en qüestió.

Considerar que en aquesta legislatura que comencem i això va per totes les forces que conformen el nou consistori, sigui de blocs, seria un greu error, s’ha d’apostar per la transversalitat entre elles, crear un marc de confiança a ser possible, clar. Deia l’alcalde Josep Monràs “la convivència és el bé més preuat”, té tota la raó, però tothom amb fets ha de fer-ho possible, no sempre ha estat així, el Ple de dissabte va ser un exemple entre altres.

Mollet en Comú i la seva candidata Marina Escribano han plantejat una proposta de Pacte Institucional per abordar els reptes de la ciutat de Mollet per als propers anys. Aquests són els següents: a) Lluita contra el canvi climàtic, b) Lluita contra les desigualtats i més benestar social per a la ciutadania molletana, c)Enfortir l’espai econòmic i comercial amb la participació dels agents socials i empresarials, que generi riquesa i ocupació estable i de qualitat, d) Democràcia participativa, diàleg i transparència i fer una administració oberta, senzilla, àgil i amb més serveis públics propers a la ciutadania i e) Polítiques de manteniment i millora de la qualitat de tots els barris.

Sens dubte és una proposta valenta, prepositiva, útil per avançar, per fer ciutat, perquè tothom ens sentim orgullosos i orgulloses de la nostra ciutat. Entenc que és una proposta oberta, a discutir, de debat, per marcar prioritats, per fer síntesi del Mollet que volem per als propers anys. Aquest és el repte dialogar, discutir,acordar i sortir de la desconfiança, els falsos honors, per fer de Mollet una ciutat  que tingui una millor qualitat de vida per a tota la ciutadania molletana.

Comentarios