25.02.2020 |
Jordi Olivé
12:54
22/03/18

Temps de silenci

L’estratègia espanyola sempre evitarà parlar obertament del procés independentista. Sap perfectament que cas de debat la seva posició seria la feble. A fora d’Espanya saben que no poden guanyar amb arguments de prohibició democràtica: Que no ens deixin votar és i serà un gran argument a favor nostre. Les denuncies que moltes vegades s’han sentit intentant impedir certs actes i debats o els tractes militars com la compra de tancs, avions van en aquest sentit.

Dins de l’estat, l’estratègia continua sent l’enviament de missatges senills respecte la llei i la democràcia o la ridiculització de l’adversari. El problema és que aquesta estratègia cada vegada té un cost més elevat, ja que requereix un to més elevat per tapar les incongruències o els errors dels relats que ells mateixos han generat. Uns exemples:

-          Sancionen un jutge per dir que durant el Referèndum de l'1 d’octubre va haver-hi ''terrorisme policial'' i quasi cap mitjà de comunicació ho explica.

-          El tribunal d’Estrasburg condemna Espanya: cremar fotos dels reis és "llibertat d'expressió".

-          No s’atreveixen a emetre l’euroordre amb Bèlgica, Dinamarca, Suïssa, Holanda, Àustria o fins i tot al Regne unit? No serà que saben que no hi ha cap delicte?

-          De què serveixen les eleccions i els Parlaments si un jutge i un tribunal tenen més poder que dos milions de catalans? Com és que Puigdemont es va poder presentar a les eleccions com a cap de llista i ara no pot exercir el seu dret a ser candidat a President?

-          Com és que entre tantes citacions que estan rebent tants catalans per denuncies de delictes per odi encara cap jutge ha cridat ningú a declarar pels crits i càntics de “A por ellos, oe, oe” o les moltes altres accions que ja s'han oblidat?

Als partidaris de que s’han d’eixamplar les bases dir-los que s’hi posin d’una vegada:

-          Diu una enquesta que el 93,5% espanyols creu que la Justícia no és igual per a tothom. Però en mateixa enquesta la gran majoria tornarien a votar a partits que permeten que això segueixi succeint. Com s'explica?

-          Mentre el govern espanyol juntament amb els seus companys de legislatura diuen que no hi ha diners ni per als pensionistes ni per cap infraestructura a Catalunya, rescata aquesta mateixa setmana una tercera autopista privada.

Comentarios