26.05.2020 |
Jordi Olivé
13:29
20/12/18

Notícies poc importants

Notícies poc importants

Mentre ens tenen distrets amb el soroll de la via Eslovena, que dependrà de si el Regne d’Espanya tria la via Sèrbia o la via Anglesa, o el cada vegada més mal vist dret a manifestar-se, s’ha aprofitat per no fer massa soroll de certs temes. Així que aprofito aquest espai per fer un resum d’algunes notícies desapercebudes de la primera meitat desembre:

Respecte a l'atemptat de les Rambles de l'any passat ja se sabia que hi havia un terrorista confident i a sou del CNI. Ara s’ha sabut que els autors tenien documents de la policia espanyola sobre com preparar explosius. Com és que quasi no es parla d’això?

Quan Rajoy era president, des d’Interior es van pagar amb fons reservats un intent de segrest als Bárcenas amb un mercenari. Com és que no hi ha oberta una gran investigació o no s’ha acusat a ningú d’organització criminal, sedició o malversació de fons públics?

Els catalans paguem gairebé 42.000 milions d'euros en impostos i amb prou feines podem fer uns pressupostos de 25.000 milions, Si comparem amb altres comunitats autònomes, els catalans paguem tres vegades més impostos que els andalusos, però Andalusia té un pressupost superior al de Catalunya. Com es poden explicar aquestes dades sense parlar del dèficit fiscal català?

Les autopistes de Madrid, rescatades també amb els diners dels catalans, seran gratuïtes des de la 12 de la nit a les 6 del matí. A més a més, el Ministeri de Foment baixarà els peatges de les autopistes de Madrid (-30%) i pujarà els de Catalunya (+ l'1,67%). Sabeu a qui se li van rescatar les radials de Madrid? Florentino? Sabeu qui és l'amo de l'AP-7? Florentino?

RENFE té diners per 172 nous trens de Rodalies per a Madrid i millorar-ne la xarxa. Per contra, per Catalunya no hi ha diners, diuen que calen uns nous pressupostos.



La vaga de RENFE que s’està produint aquests dies, fora de l’horari punta, té el doble de serveis mínims a Madrid que a Catalunya. Com s’explica aquesta diferència de tracte?



Com és que Llarena encara no ha dit res del cost d’enviar 9.000 policies a Barcelona pel 21D? Realitzar un consell de ministres com aquell amb aquests costos, no pot ser considerat malversació?

Notícies poc importants
comentaris