29.05.2020 |
Jordi Olivé
10:33
23/05/14

El món empresarial està perdent la por

El món empresarial està perdent la por

A falta d’arguments sòlids, ni dades que no estiguessin esbiaixades, l’estratègia de la por ha estat la més utilitzada per l'estat espanyol per anar contra la independència. S'havia donat per fet que els empresaris es mantindrien al marge del Procés. Tenien la confiança de que les pors de boicot als seus productes o a un estat que encara els pot legislar més en contra, serien suficients per aturar-los. Però resulta que ja han perdut la por.


Fa dues setmanes, Rajoy va demanar ajut als empresaris per a desactivar el procés d'independència. La resposta de l'empresariat català va arribar l'endemà mateix: 28 cambres de comerç, patronals i entitats empresarials van signar un manifest on donaven "suport incondicional" al dret a decidir fent pinya a favor de la consulta. Possiblement ara, la por dels empresaris ja sigui una altra. Després de 7 anys de crisi, ja hauran pogut veure com es comporta un estat que només legisla a favor d'uns determinats interessos i menysté a la resta. Possiblement vegin ja la independència com una oportunitat de canvi, d’internacionalització i de futur. Fins i tot multinacionals s’han posicionat. Un exemple n'és Grifols, on el seu president ha animat públicament a Artur Mas amb un "Tiri endavant, no s'arronsi".


Si és que no ho estan fent ja, ben aviat, el món econòmic europeu començarà a acceptar obertament una Catalunya independent com a mal menor i el següent pas serà considerar-la com una nova oportunitat d'inversió. Quan es farà publicitat dels estudis dels llocs de treball que es crearan i del moviment immobiliari que hi haurà degut a l'establiment de les seus empresarials i de les noves ambaixades a Catalunya? O de les empreses que crearan quan es pugui construir el corredor del mediterrani per al transport de mercaderies i convertir-nos en la gran porta d'Europa? I si el Procés fes tanta por al món econòmic, l’any passat, Catalunya no hauria estat la regió europea continental que més inversió industrial va captar.  


I recordeu que dependrà de com votem i del que fem a partir d'ara, que no deixem escapar aquesta gran oportunitat de canvi!

 

El món empresarial està perdent la por
comentaris