03.06.2020 |
Jesus M. Carrasco
10:32
17/10/14

Obeir el Poble

Obeir el Poble

És possible que quan es publiqui aquesta columna els esdeveniments hagin aclarit si finalment hi haurà o no consulta el proper 9 de novembre. Està clar que això no depèn del que passi pel cap a dotze jutges, només depèn de la voluntat política dels qui han d’obeir el mandat del poble emanat tant de les passades eleccions com de les històriques mobilitzacions populars dels dar-rers anys.

 


Quan s’utilitza la llei per coartar la democràcia només ens queda desobeir. És el moment de plantar-se davant l’Estat i posar les urnes al carrer, per això des de la CUP de Mollet rebutgem la via de les eleccions plebiscitàries perquè creiem que una consulta és un mecanisme molt més participatiu, democràtic i legitimador i expressa més clarament la voluntat popular, tant dels qui estan a favor de la independència com dels qui hi estan en contra.

 


Perquè no ens enganyem, no tenim cap garantia que a unes eleccions de caràcter plebiscitari li segueixi una Declaració Unilateral d'Independència. Si alguns no són capaços de desobeir ara i celebrar una consulta sense l'aprovació del Govern espanyol, tampoc ho seran després per aixecar-se des del Parlament. A més, en cas d’eleccions plebiscitàries, sempre hi haurà forces que voldran dividir el vot utilitzant l'eix nacional per deixar fora l'eix social i a l’inversa. Seria posar de nou en mans dels partits polítics i de les elits que els controlen el futur del procés per ressuscitar la fracassada tàctica del peix al cove i d’un  nou pacte amb el govern espanyol que enterri les nostres aspiracions nacionals.

 


Hi hagi o no consulta, els nostres somnis no es poden aturar el 9N. Seguirem lluitant i treballant per fer-los realitat. Volem un 9N que obri les portes a una independència per articular els Països Catalans i endegar un procés constituent que aspiri a canviar-ho tot, a acabar amb els privilegis d’una minoria i a construir una societat d'iguals. Un 9N cap a la independència i més enllà. És l’hora d’obeir el poble.

 

 

 

 

Obeir el Poble
comentaris