03.06.2020 |
Jesus M. Carrasco
12:28
30/06/16

#No es pot

Em sap greu per aquells que encara conservaven diumenge un bri d’esperança, però no es pot. L’Estat espanyol és irreformable. Amb 250 escons i el 72% del total del Congrés espanyol els partits del règim del 78 certifiquen com fallida, “urbi et orbi”, la hipòtesi del canvi. No es pot. Mariano fa saltirons a la balconada i a Fernández Díaz se li escapa un somriure fosc. Més dretes i més corrupció.

 


Bricomania.  “Do it yourself”, per sortir de la gàbia a la que ens condemna un Estat demofòbic i corrupte, sostingut per una majoria social sense escrúpols i igualment demofòbica i corrupta. Què més ha de passar per entendre que si guanya un partit corrupte és perquè qui el vota se sent ben representat?

 


Nova etapa. Segona oportunitat. Aprofitem l’avinentesa, la dilació del laberint dels pactes de saló “mesetaris” per redreçar el vaixell i assumir errors propis i aliens. Fem autocrítica, la nostra, des de la CUP la primeríssima. Superem l’infantilisme esteticista i la supèrbia dels vells tics del peix al cove,  l’avantguardisme estèril. Posem les prioritats en ordre per respondre al mandat popular del 27S i a les necessitats de la gent d’aquest país, que als nostres carrers hi ha gana, gent sense feina ni casa i joves sense esperança.

 


La llibertat no es suplica, es pren. Mobilització i desobediència. Desobeir per obeir el poble. Obeir-nos. DUI o RUI. Procés constituent, reconquerir sobirania, rescatar la democràcia. Recuperar els carrers i omplir de dignitat les institucions. Fem-ho ja. No hi ha excuses. No tenim quants ? 12, 16 o 20 anys més ? Per urgència social  i dignitat nacional. Unilateralitat és la paraula. Bricolatge llibertari que a l’altra banda no hi ha esperança, ni canvi possible a Espanya, ni respecte al dret a decidir, ni referèndum pactat possible. Res. No es pot. Ni enganyar, ni enganyar-se. Tirem pel dret. Fem-ho en comú. Construïm ara un país nou i l´única República possible, lliure i justa, la Catalana, la que el poble ens reclama.

comentaris