03.06.2020 |
Jesus M. Carrasco
12:16
4/12/13

Mollet sense Pressupostos

Mollet sense Pressupostos

A l’actual Equip de Govern de l’Ajuntament (PSC-CiU) no li surten els números i per primera vegada en molts anys, ha hagut d’ajornar l’aprovació dels comptes municipals sense donar cap explicació al respecte. Cada cop més endeutats i intervinguts per l’home de negre de l’Estat, socialistes i convergents, ja no es poden permetre la comptabilitat creativa d’altres anys. Ja no poden inflar la previsió d’ingressos, ni reduir màgicament la d’impagats per a pagar uns interessos dels crèdits, cada cop més elevats, que han de demanar cada any per fer front al deute.

Una ullada al pressupost del nostre ajuntament fa glaçar. Abans de començar l’exercici, PSC i CiU han de demanar un préstec equivalent a tot el pressupost de l’any. És a dir, que el dia u de gener ja no tenen ni un euro a la caixa. La qüestió és perquè amb un deute viu de 43.894.000 € penjant i un deute de proveïdors de quinze milions d’euros, es mantenen càrrecs de confiança i gerents amb sou d’escàndol i el número de polítics a sou de l’equip de Govern més alt de la història, setze, mentre es demanen cada dia més sacrificis als ciutadans.

Lamentablement, aquest tema, fins el moment, sembla no preocupar en excés la resta de partits de l’oposició, atesa la manca de suport a la proposta de moció que IxM-CUP hem presentat per reclamar una auditoria pública, transparent i permanent del deute de l’Ajuntament de Mollet del Vallès. Una auditoria que permeti determinar l’origen del deute, la seva composició, els seus responsables polítics i els creditors principals. Una auditoria que permeti establir les guies per evitar que es puguin contraure en nom de tots els molletans, deutes que hipotequin la vida futura de la ciutat.

Els ciutadans tenim dret a saber qui i com ha originat aquest deute. Qui i en què s’han gastat els milions d’euros que ara hem de pagar amb els nostres impostos. És una qüestió que ens afecta a tots, perquè mentre se segueix cobrint prioritàriament el seu pagament, es retallen encara més els escassos recursos públics que s’haurien de destinar als serveis públics, a polítiques socials i de reactivació de l’economia local, entre d’altres.

Mollet sense Pressupostos
comentaris