08.03.2021 |
Jesus M. Carrasco
11:34
21/02/19

MÉS QUE UN JUDICI

MÉS QUE UN JUDICI

Després de la manifestació d’aquest passat dissabte que va moure centenars de milers de persones a Barcelona, contra la demofòbia d’aquest Estat que ens oprimeix,  la vaga general d’ahir dijous 21 de febrer  hem tornat a demostrar que aquest poble es manté fidel al mandat de l’1 d’octubre i no farà cap pas enrere.

Aquest judici farsa que l’Estat espanyol ens imposa, marcarà un abans i un després, tant per les seves múltiples irreguralitats, com per les reiterades vulneracions dels drets polítics i civils dels nostres presos polítics i resta de persones implicades, encausades i exiliades. Però la democràcia no pot estar mai fora de la llei. Debatre i de decidir no poden estar mai fora de la llei. Un referèndum no pot estar mai fora de la llei. Les mobilitzacions ciutadanes i la llibertat d'expressió no poden estar mai fora de la llei. Decidir no és un delicte, i ni un referèndum, ni l’autodeterminació, no es poden jutjar i encara menys condemnar.

Als qui encara s’ho miren des de la barrera, recordeu-los que ens jutgen a totes. Independentment de la nostra ideologia. Independentment de si vam votar o no aquell 1 d’octubre. Es jutja la democràcia mateixa quan es jutgen representants del poble i de les organitzacions de la societat civil i activistes, per defensar la possibilitat de debatre, votar i decidir. Es jutja un poble sencer.

Avui més que mai, estan en joc els nostres drets civils i polítics. I quan aquests són amenaçats, són els drets socials i laborals els primers que paguen les conseqüències. Per això, cal seguir mobilitzant-nos, de manera activa, unitària i transversal. Calen propostes coordinades de mobilització popular en defensa dels nostres drets. Cal ajuntar totes les forces disponibles per dir “prou”.

Això no ho arreglarem amb unes eleccions espanyoles. Cal sortir al carrer, de forma massiva i sostinguda. Pel final dels processos judicials polítics. Per l’alliberament immediat dels presoners i les presoneres polítiques. Pel lliure retorn de les exiliades polítiques. Pels drets civils, polítics i socials. Pel dret a l’autodeterminació. Pel dret a decidir-ho tot.

La manifestació de dissabte i la vaga d’ahir només han estat el principi d’un cicle de mobilitzacions d’un poble digne en moviment que cal que no s’aturi les properes setmanes. La democràcia i la llibertat ens convoquen.   

MÉS QUE UN JUDICI
comentaris