03.06.2020 |
Jesus M. Carrasco
17:06
18/10/17

HEM VOTAT !

Hem votat. El poble ha parlat. Lliure, rebel i valent, ha desbordat les pors i la repressió i ha omplert les urnes, les mateixes que els del “a por ellos” deien que no existirien, de vots i d’esperança, de ràbia i de fraternitat.

Sabíem prou bé, quan fa uns mesos vam començar a preparar la coordinació del Referèndum  a Mollet que no seria pas fàcil, i així va ser, perquè a la repressió policial i judicial del Govern del PP se sumava l’actitud demofòbica del nostre alcalde, incomplint els acords del ple que presideix i generant la indignació de molts molletans. Una actitud que contrasta molt amb d’altres alcaldes veïns, companys seus de partit, com els de Parets i Granollers.

Però diumenge va néixer un nou Mollet. Des de l’autoorganització popular vam defensar solidàriament de manera tan pacífica com coratjosa, el dret a decidir a decidir el nostre  futur com a poble i a recuperar el sentit de la democràcia. Milers de molletanes i molletans, de totes les edats i condicions, van defensar amb les seves veus i els seus cosos, la integritat dels seus col.legis electorals. Des de fa dècades, no havíem viscut a Mollet una mobilització similar i les emocions compartides des del treball unitari i transversal van aclaparar el cor de molts de nosaltres.

Independentment del resultat final, l’1 d’octubre vam viure la victòria del poble. Una victòria que en primera línia va tenir als centenars de ferits que la brutal repressió de la policia espanyola va deixar pels carrers i les places de les nostres ciutats i pobles, i de la que vull fer partícip també als centenars de persones que amb una actitud que els honora, es van acostar a dipositar el seu “no” en aquest referèndum.Comptem amb tots ells per a construir  un país millor i més just. I una victòria molt especialment nascuda de tots els companys voluntaris amb els que vam compartir la jornada, vam combatre les pors, els rumors i el casament i que van posar la llavor d’aquest nou Mollet que ha nascut aquests dies d’octubre. Un Mollet actiu, unitari i sense por. Un Mollet que s’ha guanyat un futur molt millor que el que li reserven els seus governants. A tots i totes vosaltres una gran abraçada. Ja ho sabeu, ho tenim a tocar, ara, ni un pas enrere.

comentaris