03.06.2020 |
Jesus M. Carrasco
11:34
4/07/14

Gallecs no juga al “Monopoly”

Gallecs no juga al “Monopoly”

L’INCASÒL no perd l’oportunitat de trossejar Gallecs. Ara li toca als terrenys de “Can Banús I “,de Sta Perpètua, que passaran de ser un espai agrícola a acollir una empresa de distribució farmacèutica. No és la primera vegada que l’INCASÒL juga a dividir, mirant únicament quadrar el seu balanç, incomplint compromisos o amagant informació. El que resulta feridor és el silenci dels ajuntaments de la zona, la implicació  dels quals és imprescindible per evitar que segueixin venent-se Gallecs a trossos, segons l’oferta del millor postor.

 


Des de les CUP de Mollet, Sta Perpètua, Palau i Montcada donem ple suport a la campanya de Salvem Gallecs, per la reversió d’aquest acord i la incorporació d’aquests terrenys a l’Espai d’Interès Natural de Gallecs. De fet, ja hem començat a exigir explicacions als responsables del Departament de Territori, del qual depèn l’INCASÒL, sobre la decisió de vendre els terrenys de Can Banús I, tal i com explicava el nostre diputat Quim Arrufat (CUP). El Govern de CiU, que ens retalla sous i serveis, ara ens retalla aquest patrimoni de tots, privatitzant-lo i lliurant-lo a mans privades amb la complicitat d’un ajuntament “d’esquerres i ecologista de debò”, el de Sta Perpètua (ICV-EUiA), tot comprometent la seva sostenibilitat quan a la cantarella de crear industria per crear ocupació ja no li queda una espurna de credibilitat, amb tants polígons industrials com hi ha a la zona i tants solars esperant activitat .

 


30 anys de lluita social i política han canviat la situació de Gallecs a favor de la seva preservació, però no podem badar. Encara hi ha molta feina a fer, perquè encara hi ha molts interessos. És hora de recordar als qui ens governen, als ajuntaments o la Generalitat, que no poden jugar al “Monopoly” amb el que és patrimoni de les generacions futures. És hora d’exigir al Govern de CiU l’ampliació de EIN de Gallecs amb els terrenys adjacents i d’incloure l’àrea a la Xarxa Natura 2000 com a zona ZEPA, perquè els nostres manaires deixin de comptar Gallecs a la partida de l’especulació. És hora de tornar a sortir al carrer per seguir salvant Gallecs.

 

 

 

 

Txus Carrasco

 

Gallecs no juga al “Monopoly”
comentaris