03.06.2020 |
Jesus M. Carrasco
10:22
6/11/15

El mandat del poble

El mandat del poble

Sense desobediència no hi haurà independència. Les institucions han d’estar a l’alçada del mandat popular que van rebre el passat 27S. Necessitem un Parlament que desobeeixi tant com un Govern capaç de fer-ho. Fins ara CDC no ho ha fet. Fins i tot el passat 9N el president Mas va preferir un succedani de consulta a desobeir l’Estat i va deixar perdre dos anys, esperant el vent partidista a favor, en lloc de convocar eleccions immediatament.

 


Ara va de bo. No s’hi valen succedanis. Estem davant d’un setmana transcendental, en la que passaran coses i veurem l’inici de la repressió de l’Estat. CDC ha de demostrar si està disposada a fer passes valentes i irreversibles cap a la construcció d’una República Catalana lliure i independent. Fer dependre el futur d’una sola persona és afeblir-lo i donar la raó als qui pensen que acabant amb ella s’acabarà amb tot. Tothom ha tenir el seu paper, però ningú ha ser imprescindible. El poble ha decidit que ningú tingui la majoria absoluta i segur que JxS trobarà propostes de consens. ERC, ningú parla d’ella, ha de sortir de la seva còmoda posició “behind the musgo” i mullar-se per facilitar punts de trobada. A aquestes alçades CDC no ens farà “masistes” als cupaires, ni la CUP farem marxistes a Convergència. Tots plegats hem de ser capaços d’obeir el mandat popular per iniciar la ruptura amb l’Estat, obrir un procés constituent popular per la República Catalana i endegar un pla de xoc que atengui les necessitats de les persones que més pateixen les conseqüències de la crisi i de les retallades.

 


L’amenaça d’unes noves eleccions anticipades al març no fa cap favor a ningú, llevat als que volen carregar-s’ho tot. I creieu-me, de ‘hooligans’ tots els equips en tenen. Ens cal generositat i visió de país, però també ens cal tota la intel·ligència per a eixamplar el suport social i polític a la independència. Keep calm ! Podeu estar segurs que la CUP no demanarem res per nosaltres i farem l’impossible per evitar que el procés descarrili, al cap i a la fi, hem vingut a fundar una República ! 
 

El mandat del poble
comentaris