30.05.2020 |
Jesus M. Carrasco
11:49
21/04/16

Burgos

No tenim res en contra de la ciutat de Burgos, ni encara menys contra la seva gent, ens sentim molt a prop de Gamonal. Però no volem que el principal carrer de la ciutat, el que dóna entrada a Mollet, mantingui el nom d’Avinguda de Burgos. Està bé que les ciutats dediquin carrers a d’altres ciutats, sobretot si es fa de manera recíproca o com a mostra de germanor o solidaritat. De fet, Mollet en té alguns d’aquests. No és el cas de Burgos, ciutat amb la que sembla no hem mantingut cap relació especial i on, ni existeix cap carrer ni plaça dedicat a la nostra ciutat, ni creiem que ni tan sols siguin conscients de la nostra existència.

 


No ho volem perquè tenim dret a viure en una ciutat lliure de simbologia i vestigis del passat d’opressió feixista. Perquè el nom d’aquest carrer ens recorda que un dia, acabada la guerra, l’alcalde franquista de torn va voler fer una gràcia als manaires del nou règim homenatjant la ciutat on es va establir el quart general i el primer govern de la dictadura assassina del general Franco.

 


No ho volem perquè ens recorda el patiment i la mort de milers de persones amb els que aquell règim va sembrar els nostres camps i les nostres cunetes i perquè no volem que aquest carrer porti el nom de la ciutat d’on va sortir l’ordre dels bombardejos de Mollet, que tants morts i ferits van costar. La mateixa on és datat  el comunicat del darrer dia, aquell de “cautivo i desarmado el ejército rojo...”.

 


I és per això, perquè som rojos, independentistes i republicans que des de la CUP de Mollet creiem que l’entrada de Mollet es mereix un altre nom, un nom triat mitjançant un procés de participació popular. Ara que la nostra llibertat s’albira, perquè no dir-li avinguda de la República Catalana?

 

comentaris