06.06.2020 |
Jesus M. Carrasco
10:21
24/12/14

Alcaldes a dieta

Alcaldes a dieta

Arriba Nadal i les dietes tornen al calaix de les bones intencions. No totes les dietes serveixen per aprimar, les dels polítics de carrera, per exemple, sembla que engreixen bastant... les seves carteres. A Mollet, ves per on, hem tingut l’alcalde a dieta de la Federació de Municipis de Catalunya. Diu la Fiscalia anticorrupció que cobrar aquestes dietes és un fet il·lícit i ja ha imputat més de cinquanta alcaldes desmemoriats del PSC,CiU,ERC,PP i ICV-EUiA per aquesta qüestió. Al nostre alcalde també li han tocat el crostó per estar a dieta mensual. El fet és que com ja han passat més de cinc anys la seva imputació ha prescrit. És una llàstima que impagar les hipoteques no prescrigui també,coses de la “justícia”. El nostre alcalde diu que de totes maneres les tornarà. Està bé rectificar.

 


Però el que des de la CUP de Mollet ens preguntem és per què uns càrrecs públics que cobren uns sous sovint tan desorbitats consideren normal cobrar sobresous per feines derivades del seu càrrec. El que ens preguntem és per què ningú més que els implicats sabia de l’existència d’aquestes dietes, com tampoc no sabem ara si es continuen cobrant per altres conceptes. Més enllà de si és fet il·legal o no, més que rebre una felicitació de Nadal que paguem entre tots, -quant ens haurà costat?- creiem que cal donar explicacions. Els molletans tenim dret a rebre explicacions o això només és per renyar-nos quan firmem en contra del que proposa l’Ajuntament, com amb les Pruneres?

 


La CUP de Mollet volem saber quant cobren realment els nostres polítics de l’Ajuntament, qui cobra dietes, d’on, per què i de quina quantia, en què reverteixen a Mollet els més de 60.000 euros que ha aportat als darrers anys la ciutat a una entitat privada com la FMC i per què no es  destinen aquests diners a partides d’ajut social urgent. Volem un registre públic i accessible, no ens havien donat un premi o és que ens tenen a dieta de transparència?

 

Alcaldes a dieta
comentaris