13.07.2020 |
Jesus M. Carrasco
13:05
7/11/19

Al cor de la bèstia

Al cor de la bèstia

La CUP ens presentem per primera vegada a les eleccions espanyoles. No ha estat una decisió fàcil, sinó fruit d’un intens debat intern, que ha tingut en compte que aquest moment excepcional necessitava també una resposta excepcional per part de tots els agents compromesos en l’alliberament nacional i social del nostre poble.

Després de veure com la majoria de les forces independentistes, sobiranistes o d’esquerres, malgrat promeses electorals, han volgut facilitar de forma gratuïta un nou govern del PSOE, que no només nega el dret a l’autodeterminació dels pobles, sinó que activa i augmenta la repressió contra qualsevol forma de dissidència, política o social, des de la CUP no podíem deixar de fer un pas endavant per la gent que lluita i se la juga a cada carrer i cada plaça del nostre país.

Després de veure com el comportament mesell d’alguns a Madrid, no només no ha obert cap diàleg ni aturat la repressió, sinó que ha tornat els gestos en “xuleria”,  ha augmentat la repressió de manera exponencial i ha omplert comissaries i presons de desenes dels nostres, som més conscients que això va començar al carrer i acabarà als carrers. Què només ens queda el camí de la lluita pacífica i democràtica, intel·ligent i constant, des dels carrers i des de les institucions per fer-los entendre que no tindran presons per tot un poble. I és que ara, més que continuar abaixant el cap i estenent catifes, “si ens volem en sortir, ens caldrà aixecar la veu”, que deia Pedrolo,

La CUP no anem a Madrid a jugar al parlamentarisme d’esmenes, comissions i resolucions. Anem a fer d’altaveu del conflicte. Anem a atabalar i combatre la dreta i a estressar i posar davant del mirall a la suposada esquerra i a aquells que semblen haver oblidat el mandat de l’1 d’octubre. No anem a impulsar cap reforma d’un Estat i una Monarquia que s’han demostrat tan irreformables com caducs. Anem a defensar l’autodeterminació, l’amnistia i el dret a una vida digna i a sumar noves aliances per fer tremolar aquest Règim allà on se sent més còmode i invulnerable. Anem a plantar una veu rebel al cor de la bèstia. A recordar-los que, com hem demostrat totes aquestes setmanes, mentre no respectin els nostres drets, serem ingovernables.

Al cor de la bèstia
comentaris