21.09.2020 |
Glòria Isern
11:53
6/02/20

Un mes especial

Un mes especial

Aquest mes és una mica especial, celebrem els vuitanta anys del pare i els 21 del petit de la casa, dues persones molt importants per a mi.
Al llarg de la nostra vida familiar, hi ha hagut moments de tots colors, la nostra identitat, les nostres creences, inquietuds, objectius, ideologies... però mai ens hem faltat el respecte -ara bé, us enganyaria si no digués que en alguna ocasió hem estat al límit d'arribar-hi -.

No sempre ha estat fàcil, tenint en compte les èpoques viscudes per cadascú, som del segle XX, amb molts canvis tecnològics, polítics, socials, educacionals. Parlem de seixanta anys que separen d’un altre i el món va molt de pressa.


He après que saber escoltar és un tot, si, si, heu llegit bé, molt de vosaltres haureu pensat - però si jo ja escolto -. Quants de nosaltres escoltem i mentalment ja estem prejutjant o pensant a contraatacar el que ens diuen? O estem pensant amb altres coses que no vénen al cas? O anteposem la nostra opinió al que ens estan explicant sense haver-ho demanat?... Escoltar a l’altre és dedicar-li tota la nostra atenció, sense perjudicis ni judicis, i així recíprocament, no és fàcil però tampoc és tan difícil, és una habilitat que s’aprèn i ens farà que la nostra vida funcioni millor – comprovat-.


No es tracta de qui té raó - cadascú té la seva pròpia realitat -, no anem a una guerra - no hi ha guanyadors ni vençuts, sinó diversitat d’opinió -, que ni la ideologia política, religiosa... trenqui aquesta capacitat de comunicació.


Aprendre a comunicar-nos bé fa que la nostra vida funcioni millor, ja que té un gran impacte emocional i determina en gran part la nostra felicitat.
Com una equilibrista, passejo sobre la corda entre el llegat dels pares i el progrés: els fills, estan jo en el present, convivint entre aquests dos mons, aprenent, reciclant, qüestionant... i que a la fi, et fa créixer com a persona.


I com no, tot això no seria possible sense el sentit de l’humor, que ens ajuda a relativitzar les situacions d’estrès i fa que ens enfrontem als problemes amb menys por, més creativitat i amb un estat emocional que ens permet trobar solucions amb calma.


Com deia irònicament Oscar Wilde “La vida és massa important per a prendre-la seriosament”, així que: no ens falti mai la capacitat de comunicació sense maldat i amb sentit de l’humor!!

Un mes especial
comentaris