23.09.2020 |
Glòria Isern
11:14
10/10/18

MAI ÉS TARD...

MAI ÉS TARD...

Per desaprendre per aprendre.... Que mai és tard per tornar a començar!

Al llarg de les nostres vides, molts de nosaltres portem una motxilla a l'espatlla carregada de vivències, experiències que juntament amb les nostres creences -pròpies, heretades o copiades-, els nostres valors i les nostres emocions –tant de caràcter positiu com de caràcter negatiu -, fan el "qui som" ara.

Fins que un dia, aquest "qui som" té una crisi existencial a causa de un desamor, accident, malaltia greu, pèrdua d'un ser estimat, la feina... et comences a qüestionar la teva vida, si realment és teva o és una projecció de com hauria de ser la teva vida segons el teu entorn familiar, educacional i social.

I és quan les nostres emocions entren en joc, segons com sentis, pensis i actuïs, els resultats podran ser un o altre. No podem desconnectar o evitar emocions però sí que podem aprendre a identificar-les i manejar-les. Reconèixer les nostres virtuts i les nostres mancances no sempre és fàcil, però es pot treballar i millorar, aconseguint una vida més planera.

Aquí la importància d'estar envoltat de gent positiva - tots tenim històries a compartir -, fer teràpia amb bons professionals –t'acompanyaran en aquest procés-, assistir a cursos de reorientació laboral –en cas de recerca o canvi de feina-, gaudir de les petites coses com llegir un llibre, escoltar música, veure una pel·lícula, passejar pel bosc... - accions que et desperten, que et faci sentir, que et motiven - ... I si em permeteu, emmirallar-te de personatges cèlebres o persones anònimes que han fet o fan de la seva vida personal o professional tot un referent de valors i principis.

En constant aprenentatge, reciclant-me com a persona i com a professional, vull compartir amb vosaltres dues reflexions prou interessants que vaig prendre nota en un curs de creixement personal en què treballàvem precisament les emocions:

"Ego: hi ha els qui s'inflen com un globus d'heli amb un títol, un càrrec, un cos fit, un cognom o un compte bancari i s'obliden que vivim en un món ple d'agulles"

"Hi ha dues forces motivadores bàsiques: la por i l'amor. Quan tenim por, ens retirem de la vida. Quan sentim amor, ens obrim a tot el que la vida té per oferir amb passió, entusiasme i acceptació".

Jo, ho tinc clar, i tu.... Amb quina força et quedes?

MAI ÉS TARD...
comentaris