23.09.2020 |
Glòria Isern
11:03
28/03/19

LA FELICITAT

LA FELICITAT

Tot just fa un any que vaig començar aquesta aventura de compartir amb tots vosaltres les meves inquietuds, heu estat còmplices dels meus 50 anys, hem parlat de valors, d’aprenentatges, de canvis..... i aprofitant que el passat dia 20 de març va ser el dia de la felicitat, vull parlar d’ella però no la que ens venen per tot arreu:  plaer per felicitat  amb uns anuncis que ens abdueixen a una felicitat que no és real - s’ha de reconèixer que els de màrqueting són bons-,  i que pot arribar a ser estressant, per l'obligació de ser “feliç”, un exemple que molts de vosaltres coneixeu: mister wonderful, qui no té una tassa de cafè, una llibreta, ... i Pinterest, deunidó!

Perdent el sentit verdader de què vol dir felicitat.

Si jo ara et preguntés que és la felicitat per a tu, segurament obtindria diferents respostes, les teves creences (pragmàtic, espiritual, agnòstic, filòsof) , les teves inquietuds, els teus objectius, el teu projecte de vida, ... Cadascú de nosaltres  la viurà de manera personal, i allò que fa feliç a uns resultaria  incomprensible per altres, essent totes legítimes.

El que sí que estarem d’acord és que la felicitat és un dels objectius de tot ésser humà, donar un sentit a la vida  o no - aquí podríem generar un bon debat-.

Filòsofs, escriptors, psicòlegs, metges, religiosos, des de fa segles, la felicitat és motiu d’estudi, de controvèrsia. La felicitat és un estat que va més enllà de les teves emocions positives i no tan positives - ambdues són necessàries per a poder aprendre de la vida i de les experiències que aquesta ens brinda. Les teves decisions en la vida poden portar-te (o no) a la felicitat, és imprescindible adaptar-se als esdeveniments i la resiliència és la clau per a tirar endavant.

Dalai Lama va dir: “la veritable felicitat prové d'un sentit de pau i satisfacció interior. S'obté conreant l'altruisme, l'amor, la compassió i l'eliminació del rancor, l'egoisme i la cobdícia” - molt oportú pels temps que estem vivint, perquè si mirem el món, ens queda molt per fer-.

La felicitat com l’amor,  és dins teu, fes-la créixer, comparteix-la!

LA FELICITAT
comentaris