25.09.2020 |
Glòria Isern
11:40
28/06/18

GRATITUD

Quan en van proposar col·laborar amb un article a l'espai de La Columna, vaig sentir vertigen per la responsabilitat que suposava fer-ho. Però vaig acceptar el repte, tenia clar que volia compartir amb tots vosaltres vivències, emocions, inquietuds ... Que ens toquen l'ànima, ser còmplice de situacions/moments viscuts en les diferents etapes de les nostres vides.
I com que estic agraïda de poder-ho fer, avui dedico les meves paraules a la gratitud que com bé diu Eileen Caddy: "la gratitud t'ajuda a créixer i expandir-te, la gratitud porta alegria i riure a la teva vida i a les vides de tots els que t'envolten"
La gratitud va més enllà de donar les gràcies - que tan bé ens han ensenyat a dir a casa o a l'escola i que alguns ja ni se'n recorden, malauradament– és molt més això, és agrair i valorar tot el que tenim i el que fem: un lloc on viure, menjar, aigua, amics, família... és prendre's un moment per reflexionar que som afortunats quan alguna cosa bona succeeix sigui important o intranscendent.
I tot el que té és positiu, com va dir Marc Tul·li Ciceró "la gratitud no sols és la més gran de les virtuts, sinó la mare de totes elles". Ser agraïts ens aporta felicitat, tranquil·litat i alegria, contribueix a les accions positives com ser amables; ens ajuda a millorar les relacions interpersonals creant vincles de confiança, d'afecte i ens fa sentir bé.
Prendre consciència de les coses per les quals estàs agraït és amb prou feines el primer pas per desenvolupar l'hàbit de la gratitud. També pots intentar altres coses, com prendre't el temps per donar les gràcies a les persones o detenir-te per contemplar la nit estrellada.
Comença preguntant-te..... quines són les coses bones en aquest moment?
Us convido a començar el dia donant les gràcies i amb un somriure als llavis per aquesta nova oportunitat que ens dóna la vida per reconduir i millorar les nostres actituds que tenim amb nosaltres mateixos i amb els altres.
I per acabar, hi ha dues que et defineixen: la teva paciència quan no tens res, i la teva actitud quan ho tens tot.
Gràcies!

comentaris