25.10.2020 |
Glòria Isern
11:21
25/09/20

Benvinguda tardor

Benvinguda tardor

L'estiu l'hem deixat enrere però no la calor - encara ens queden dies -, el dia s'escurça i la tornada a l'escola dels nens ens diu que tornem a sincronitzar els rellotges amb els horaris de feina, d'escola, d'activitats... Bé, així era en un temps de "normalitat".

Aquest any, a conseqüència de la COVID-19, tot ha canviat, la primavera no la vàrem poder gaudir en tota la seva plenitud – estàvem confinats a casa - , l'estiu l'hem viscut a mitges: sense concerts, sense celebracions, sense gaudir de les festes majors i de totes les activitats lúdiques, culturals, esportives... ha estat ben estrany, som un país mediterrani, que la temperatura ens convida fer vida a l'exterior però encara hem sigut afortunats, ens han deixat sortir al carrer, poder anar a la platja i gaudir de la natura!!

I ara, tot just estrenada la tardor, estem "penjats" d'un fil... tot dependrà de com evolucioni la covid, que ja és com una més a la família, una "toca collons" de primera que ens ha canviat la nostra manera de viure, de relacionar-nos, que ens ha fet posposar projectes, somnis, que ens ha ensenyat que no tot és per sempre - pèrdues humanes sobtades, un record per a tots elles -, a viure amb menys – malauradament per a molts pateixen aquest daltabaix econòmic sense altres ingressos-, a treballar des de casa  - opció que no tothom ha pogut fer i és trobem amb un ERTO o a l'atur, em solidaritzo amb tots ells - i sobretot, ens ha fet renunciar el contacte físic amb altres, no poder-nos abraçar, petonejar a la gent que estimes, als amics, ha estat i és dur - uuuffffff -.

Amb la incertesa de com anirà tot, ja que dependrà de com es gestioni des del govern - no entro en detalls perquè en faltaria espai -, de les mesures que es prenguin - que van canviant contínuament- i sobretot, de nosaltres i la nostra actitud -que és un tot-.

Crec que ara, més que mai, la nostra actitud de com ens enfrontem el nostre dia a dia és important, en situacions com: viure amb por per contagi - preneu les mesures convenients, amb sentit comú, com ho hauríem de fer sempre-, ser selectiu en el bombardeig de notícies que ens arriben dels mitjans de comunicació - fareu un bé per la salut mental - que és per a tornar-se ximple - i sobretot, ser solidaris, empàtics... i respectuosos amb el nostre entorn natural i humà, que ens hi juguem molt.


Falta gent amb una actitud positiva, capaç d'enfrontar amb valentia les vicissituds de la vida, mantenint la calma quan sorgeixen els problemes, tenir la mirada posada en tot el que pot aconseguir cap al futur i superar amb intel·ligència emocional els conflictes interpersonals i més, no és fácil potser direu, tot és començar!!

Benvinguda tardor
comentaris