26.01.2021 |
Glòria Isern
11:16
10/12/20

Amor incondicional

Amor incondicional

Existeix realment l’amor incondicional? Que passa si aquest amor és condicional?...

Quan l’amor és condicional, és un amor egoista, egocèntric: qui dóna ho fa a canvi de  rebre alguna cosa que satisfaci les seves expectatives, aquest amor interessat no sols el podem trobar en  la parella sinó també en les relacions   familiars, amistats, etc.

Però jo vull parlar de l'amor incondicional, de la decisió d’estimar sense condicionaments, de voler el bé de l'altra persona per sobre totes les coses i sense importar les conseqüències. L'amor incondicional és completament aliè al que l'altra persona et dóna.

 És aquell amor que es demostra en qualsevol situació, és la presència de bondat amorosa en la vida per la vida.

L'amor incondicional dóna suport a les decisions de vida de l'altra persona. Això no significa no tenir opinió pròpia sinó respectar el camí de l'altre. Un es preocupa però no ha d’interferir.

L'amor incondicional no et deslliura del sofriment, però és un ajut per a poder superar-ho i aprendre de la vida. La persona que estima incondicionalment dóna suport al creixement personal de la persona estimada.

Alguna vegada t'has allunyat d'algú perquè seguís la seva pròpia felicitat? Aquesta és una decisió que costa molt temps i valor prendre - moltes llàgrimes en silenci -.

L'amor incondicional és un aprenentatge i una pràctica constant i és considerat un amor veritable, com per exemple l'amor dels pares cap als fills

I per acabar, vull compartir amb vosaltres aquests aforismes i desitjar-vos un Bon Nadal.

“L'última lliçó que tots hem d'aprendre és l'amor incondicional, el qual inclou no sols als altres, sinó també a nosaltres mateixos” Elisabeth Kübler-Ross

 “L'amor incondicional realment existeix en cadascun de nosaltres. És part del nostre ser més profund. No és una emoció activa sinó una manera de ser. No és un “t'estimo” per aquesta o aquella raó, no és un “t'estimo si m'estimes”. És un amor sense raó, és un amor sense objecte”. Ram Dass

Amor incondicional
comentaris