18.01.2021 |
Esther Molins
17:04
6/05/20

Manca de desig sexual; causes

Manca de desig sexual; causes

La manca de desig sexual és una situació de la qual cal ocupar-se'n. De fet, la pròpia Organització Mundial de la Salut (OMS), en la seva classificació de les patologies, la inclou dins les disfuncions no orgàniques amb el nom de "absència o bé pèrdua de desig sexual". Des d'un punt de vista científic, el nostre nivell de desig sexual respon a un procés psicosomàtic complexa, que té com a base l'activitat cerebral i alhora, un mitjà hormonal, un argument cognitiu, afegit a uns interessos i motivacions sexuals. Si aquests components no estan ben coordinats, acostuma a produir-se un trastorn del desig sexual inhibit. Algunes causes de la manca de desig sexual són: Manca d'afecte. Es tracta d'una de les causes més comuns, la qual produeix una gran sensació de frustració, i assenyala que la manca de desig obeeix a una passió adormida.

  • Poc interès vers el tema sexual. Hi ha persones que mai han considerat el sexe com a quelcom motivador i així ho traslladen dins la seva relació de parella.
  • Repressió i traumes. Fets d'aquest tipus generen persones amb un desig quasi inexistent, ja que les experiències negatives, viscudes en un passat, han desenvolupat un concepte de la sexualitat com a quelcom dolent i brut.
  • Crisis de parella. En les dones, és força comú la manca de desig sexual després d'una discussió  o bé quan viuen una crisis amb la seva parella. No es dóna tant en els homes, perquè tenen més capacitat a l’hora de separar l'emotiu del físic.
  • Sentiments contra la parella. La dona que no rep un bon tracte emocional, mental i/o físic per part de la seva parella, pot arribar a inhibir el seu desig sexual.
  • Una altra problemàtica sexual. La manca de desig pot produir-se junt amb un altre problema relacionat amb dificultats d'excitació o bé impotència.
  • Depressió i estrès. Ambdues situacions són causa de manca de desig. L'estrès de la vida actual és un motiu cada cop més important de la pèrdua de desig sexual, tan femení com masculí. Quan es produeix una situació d'estrès, disminueix la producció de les hormones sexuals, la testosterona en el cas dels homes i l'estrogen en les dones, així com en el funcionament del sistema nerviós encarregat d'excitar els òrgans sexuals.
  • Entre les causes de tipus físic, hi ha les operacions quirúrgiques i determinats tipus  de disfuncions o bé patologies dels òrgans sexuals. Alhora, també té una incidència important la ingesta de determinades medicacions que poden perjudicar la capacitat tant d’erecció com d'orgasmes, així com el consum prolongat de tòxics, tabac, alcohol, d'altres drogues...

 

Manca de desig sexual; causes
comentaris