13.07.2020 |
00:00
8/10/10

Ja ens ho trobarem

Ja ens ho trobarem

Una reflexió per a tots aquells treballadors que el passat 29 de setembre van decidir anar a treballar perquè això de la reforma laboral no va amb ells i no volien perdre de cap manera el salari del dia.

Pot ser que demà quan arribis a la teva feina t'hagin acomiadat perquè a l'empresa on treballes preveu que tindrà pèrdues i la teva indemnització només sigui de 20 dies per any treballat i 8 d'aquests dies seran subvencionats a través del FOGASA, és a dir, amb els teus impostos.

Pot ser que el dia de demà vegis al teu fill treballant 12 o 13 hores al dia perquè aquesta reforma laboral dota de més autonomia a cada empresa permetent que l'amo es pugui passar pel folre el conveni col•lectiu i decidir allò que li sembli més convenient en quan a horaris i salaris en cada moment. Aquesta reforma afavoreix que sigui l'empresari i el treballador qui negociïn "lliurement"les condicions laborals (quan tots sabem qui té la paella pel mànec) al marge de la negociació col•lectiva.

Pot ser que el dia de demà vegis al teu pare fet un ancià com ha de seguir treballant per a sobreviure. A part de que el govern vulgui endarrerir l'edat de jubilació dels 65 als 67 anys, el fet que per poder cobrar la jubilació el treballador passi a haver de cotitzar de 15 a 20 anys pot fer possible que amb els contractes precaris de curta durada que sobretot els joves pateixen, molts treballadors no hi puguin arribar al mínim per tal de tenir una pensió digne.

Si fins fa poc em viscut en un relatiu estat del benestar ha estat gràcies a que les generacions anteriors van lluitar per tal d'aconseguir els drets dels que hem gaudit i que tan alegrement ens deixem prendre en els últims anys.

Ara al món el poder polític ja no hi pinta res, hi ha uns anomenats mercats que es veu que sempre estan nerviosos perquè els governants només ens fan que dir que totes les mesures que prenen són per calmar-los però sembla que la seva voracitat no té fi.

La vaga és un dels pocs drets que ens queden (alguna veu ja parla d'eliminar-lo de la Constitució) i, per tant, a ella s'ha de recórrer si volem frenar aquest retorn al segle XIX en quan a les relacions laborals.

Han de seguir les mobilitzacions malgrat la criminalització per part dels mitjans de comunicació que sempre hi serà com a veu del seu amo que són la gran part, els quals molt s'han referit al dret a anar a treballar el dia de la vaga general però que en canvi no han ofert cap tipus d'informació sobre la repressió que van patir aquells que van exercir el seu dret a vaga, com a Barcelona, on un manifestant amb crosses va rebre cops de porra per part d'un mosso d'esquadra o a València on una manifestació que transcorria sense cap incident va acabar amb una brutal càrrega policial.

Ja ens ho trobarem
comentaris