27.01.2020 |

Metoo

Sens dubte aquesta és la columna més dura que escrit fins a dia d’avui. No enganyo ningú si dic que porto dies donat voltes per arribar sempre al mateix lloc. La necessitat d’adherir-me al milers de dones valentes que a través del hashtag #Metoo (jo també) han fet pública la pròpia violació amb l’objectiu de visibilitzar i denunciar les agressions sexuals que pateixen les dones en tots i cada un dels àmbits de la societat.

Jo també vaig ser violada amb només dotze anys. Acabava quedar òrfena i estava en una situació de vulnerabilitat extrema, fet que un familiar va aprofitar. Estàvem sols a la casa, em va cridar a l’habitació i em va llençar al llit. Es va tirar a sobre meu com un animal, em va tapar la boca amb les mans mentre em murmurava que no passava res, que em deixés fer. Va envair el meu cos i vaig sentir dolor, pànic, desconcert, impotència. Sentia sobre meu tot el pes de la violació. I en acabar unes gotes de sang em baixaren per l’entrecuixa. Davant la desprotecció, el recurs biològic va ser emmalaltir tan que el violador es va espantar i la meva tieta va haver de venir a cuidar-me. La recordo com un raig de llum entrant a l’habitació. Li vaig explicar tot perquè estava aterrada, la sola presència del agressor em feia tremolar d’alt a baix. Ella em va em va salvar i ambdós vam baix callar. 

Nou-cents kilòmetres de distància i cinc anys de teràpia en edat adulta m’han ajudar a compartir amb la resta de família el que va passar. Només així he estat capaç de superar un trauma que tot i vençut encara rebrota de tant en tan amb algun frec .  

Desprendre’m del sentiment de culpa i ser capaç d’expressar-me m’ha permès conèixer la quantitat de dones que hem patit experiències similar en l’àmbit familiar. Un àmbit profundament silenciat per no posar en perill l’honor de la institució. Un àmbit difícilment denunciable perquè la hi ha molts afectes i sentiment que entren en joc.

L’escalada masclista que estem vivint  és un indicador de la resistència masclista al imparable l’empoderament femení. I és que cada dia som més les dones que ens neguem a viure  en un cos violable, que ens organitzem, que denunciem i cridem alt i fort. I més els homes que qüestionen el model patriarcal.   

Comentarios