09.12.2019 |

Entre corrals

La baralla entre les diferents formacions polítiques del poble pel  qui a dit el què de quan... Desvetlla la imminència d’unes eleccions municipals que, de seguir així, poden acabar sent més patètiques que estimulants.

 


Són moments de canvis i el personal està esverat. Bé. Però la prevalença del seny en política ha de ser exemplar.  S’entén que els nervis dels/les governants són l’expressió de la resistència a deixar anar la gallina dels ous d’or, mentre que l’eufòria de noves (i no tant) generacions de polítics i polítiques es deu a les ganes de tastar el pastís. Que la competència generi certa tensió pot ser comprensible, fins a un punt només.   

 


Però uns i altres han de posar seny i veure que en el bell mig d’aquesta tibantor hi ha una població afligida pels efectes d’una crisi, que no ha provocat, i de la qual s’acaba enduent la pitjor part. Persones amb cara i ulls que busquen en la política respostes a situacions concretes i, que a ser possible, vagin més enllà dels simples actes generosos, o de les grans mostres de solidaritat amb la pobresa i l’exclusió social. Hi ha poble que necessita de projectes, de dones i homes que facin política i en els quals confiar, que demanda propostes que donin llum a un futur immediat força dubtós. Gent que no es mereix fer d’espectadors involuntaris entre baralles corraleres.

 


És obvi que qui té la paella pel mànec pot caure en la temptació de fer-ne un ús... En fi, que no és igual disposar de tota la maquinària institucional que veure-les venir  i esquivar els cops. No és el mateix emparar-se en una tradició de trenta anys de gestió que ser novell i arriscar-se a  fer les coses de forma diferent. Però també és cert que vivim en uns moments d’incerteses en els quals les inèrcies poden bascular. Busquem la renovació en la força de la creativitat i no en qui l’ha fet o la farà més grossa. Perquè més enllà de raons i oposicions, hi ha un “hartazgo” popular del desprestigi de l’adversari com a eina electoral, de la rivalitat desacreditària per sistema, de la instrumentalització del sentir de la gent... De disputes entre corrals.

 


Agradi o no estem en un moment de canvis difícils de refrenar. Qui sap, si  es juga clar i net, fins i tot a Mollet.

 

Comentarios