Imprimir

Trenta anys de Servei de Català de Mollet

Redacció | 11 de d’octubre de 2017

Les catifes del Corpus van servir per recordar la efemèrides
Les catifes del Corpus van servir per recordar la efemèrides

El Servei de Català de Mollet es va crear l'any 1987 i en aquests anys ha tingut 16000 alumnes

 

El Servei de Català de Mollet ja fa trenta anys que funciona a la ciutat. Des de 1987, any en què es va posar en marxa aquest servei que ha servit per reforçar l'ús de la llengua a la nostra ciutat, s'han fet més de 720 cursos de català per adults pels quals han passat més de 16.000 alumnes.
Al llarg d'aquests anys el servei d'assessorament ha revisat unes 41.000 pàgines i des que es va començar a promoure el Voluntariat per la llengua a la nostra ciutat, l'any 2005, s'han fet més de 1.100 parelles lingüístiques.
El Servei de Català de Mollet forma part avui de la quotidianitat de la ciutat i lluny queden els temps que l'oficina de català estava a l'Ajuntament de Mollet. No tant es va ocupar les dependències de l'antiga oficina olímpica, a la plaça de l'Església, 5. Des de l'abril de l'any 2014 el Servei de Català es troba a Can Lledó, al carrer del Comte d'Urgell, 26.

El dimecres 18 d'octubre, a les 19.30 h, tindrà lloc al Museu Abelló l'acte de commemoració dels trenta anys del Servei de Català de Mollet del Vallès: Paraules viatgeres, de Jordi Esteban. L'acte de commemoració estarà presidit per l'alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs; Francesc Arolas, president del Consell del Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental i Raúl Broto, regidor d'Educació de l'Ajuntament molletà.
Jordi Esteban explicarà en aquest acte commemoratiu la història de les paraules, perquè com diu ell mateix, les paraules "són viatgeres".

Des del Servei Català de Mollet ens recorden que darrere les xifres d'aquests anys – els milers d'alumnes, de cursos....- hi ha el més important: Les persones. El que "omple de valor" aquests 30 anys de trajectòria són el professorat, l'alumnat, els usuaris, els col·laboradors... La xerrada de Jordi Esteban commemora trenta anys de feina, però també enceta un nou quadrimestre ple de noves propostes i activitats.
El Servei de Català de Mollet, amb trenta anys de trajectòria, fa una aturada per mirar enrere, però seguidament segueix endavant. Queda molta feina per fer encara.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/societat/trenta-anys-servei-catala-mollet/20171011170014028522.html


© 2020 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO