Imprimir

El Síndic Personer de Mollet recomana revisar la seguretat de tots els passos de vianants de la ciutat

RD | 11 de de febrer de 2020

Aquest dilluns el Síndic Personer de Mollet del Vallès, Lluís Martínez Camps, va presentar l’informe anual de la seva gestió durant l’any 2019, en el decurs d’un Ple extraordinari a l’Ajuntament. A l’informe s’hi recullen les gestions fetes per la seva oficina durant tot l’any passat (reclamacions, consultes i queixes de la ciutadania), però també, fruit del contacte amb els ciutadans, es fan algunes recomanacions i propostes al Govern local. Per aquest 2020, Lluís Martínez va fer arribar un total de set propostes al Govern de Mollet. Entre ells revisar la seguretat de tots els passos de vianants de la ciutat, tot aplicant, si cal, millores en termes de visibilitat. El Síndic es felicita que des de 2007 la ciutat no hagi tingut cap víctima mortal al nucli urbà, però avisa que “per mantenir aquesta situació de privilegi cal no abaixar la guàrdia” i reforçar tant com sigui possible les mesures preventives.


El Síndic també demana que es revisin els criteris d’actuació respecte als casos de fuites involuntàries en el servei públic de subministrament d’aigua potable amb l’objectiu que els veïns no es trobin amb la sorpresa de rebre una factura amb un consum molt elevat.


També es demana que es faci una campanya informativa adreçada als titulars de targetes de discapacitats per recordar-los les normes d’aplicació i evitar així situacions d’indefensió per manca de coneixement de la normativa.


El Síndic també demana pel 2020 que el govern de Mollet revisi els criteris d’accés a zones de vianants tancades amb pilones hidràuliques, per a persones amb determinades necessitats especials com portar o recollir els fills a l’Escola Bressol.


El Síndic també va demanar al Govern que es permeti a la seva oficina contribuir en la localització dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de cara a l’Agenda 2030; incorporar-se al grup de treball per elaborar el Pla local de Civisme i que es difongui la figura del Síndic Personer entre els treballadors municipals.


El regidor de Podem i coordinador del programa transversal Agenda 2030, Xavier Buzón va manifestar-se favorable a atendre les seves peticions en aquest àmbit. Així mateix, la portaveu del PSC i tinent d’alcalde, Mireia Dionisio, va posicionar-se favorablement amb relació al conjunt de peticions del Síndic: “Prenem nota de les recomanacions que presenta. Cap de les seves propostes quedaran en l’oblit”, Va dir.

 

MÉS QUEIXES QUE MAI


Segons reflecteix l’informe 2019, la feina del Síndic creix any rere any. En aquest darrer exercici s’han dut a terme 166 actuacions que representa un 14,5% més amb relació a l’any 2018. Si mirem aquesta xifra amb relació a 2016, l’activitat s’ha pràcticament doblat. D’aquestes actuacions, 60 eren queixes i 106 consultes diverses. No s’aprecia ni cap tipologia especial de queixa ni tampoc cap concentració en barris concrets.
Lluís Martínez Camps va explicar la presència al ple extraordinari per fer pedagogia i explicar que la funció d’aquesta institució és defensar els drets fonamentals i les llibertats públiques dels molletans i molletanes en les seves relacions amb l’Ajuntament. També va “encoratjar” als veïns de la ciutat que facin ús de l’oficina.


El portaveu de Ciutadans, Ivan Garrido, va felicitar el Síndic Personer per la feina feta al llarg de 2019, va afirmar que l’augment de les actuacions era fruit de la bona feta en aquests anys, i en va destacar temes com l’impuls de la Xarxa Anti-Rumors. També va fer públic el seu desig que es resolguin les queixes pendents i va animar al Síndic Personer en seguir treballant en el mateix sentit que fins ara.
Marina Escribano, de Mollet en Comú, també va valorar positivament el creixement de les queixes gestionades, però va manifestar que “cal millorar” la resposta a les queixes pendents. Li va semblar bé la proposta que el Síndic s’incorpori al Pla Local de Civisme, però va afirmar que la Xarxa Antirumors “no ha acabat de reeixir” i ho va atribuir a què “no ha tingut prou suport”. Escribano es va manifestar molt favorable a la figura del Síndic i va dir que “és important per millorar la democràcia local”. En aquest sentit va dir que la institució necessitava recursos per fer la seva feina i es va manifestar favorable a incrementar-los. “Hem de fer que tingui tots els recursos que calguin per fer la seva feina”, va dir la regidora de Mollet en Comú.


El portaveu d’Ara Mollet ERC MES, Oriol López va manifestar que la Sindicatura estava molt consolidada i es va manifestar a favor de revisar l’actual reglament que en regula el funcionament amb l’objectiu de posar-lo al dia. López va recordar que l’actual Síndic, escollit l'any 2015, finalitza el seu mandat el pròxim mes de novembre i que “caldrà buscar un altre Síndic”. Des d’Ara Mollet ERC MES aposten perquè els Síndics, que tenen un mandat de cinc anys, puguin renovar-lo. A més, el grup demanava "poder comptar amb la sindicatura sempre que hi hagi un dret vulnerat", deia Oriol López, referint-se al cas del CDR de Mollet que va passar més de cent dies a la presó provisional acusat per un delicte de terrorisme.


L'alcalde, Josep Monràs, va tancar la sessió amb un agraïment a la tasca de Martínez i un retret a "alguns que fan servir l'informe com a element de confrontació partidista". Monràs posava èmfasi en el fet que la figura del Síndic existeix "per la clara voluntat del govern i de l'Ajuntament", una institució que "no s'ha de veure com un contrapoder sinó que suma en benefici dels serveis i els ciutadans de Mollet".

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/politica/sindic-personer-mollet-recomana-revisar-seguretat-tots-els-passos-vianants-ciutat/20200211183945034214.html


© 2020 clicama

Diari digital de Mollet i el Baix Vallès

Amb la col·laboració 

Generalitat_dep_presidència_LOGO